Σύρος: Νεκρό το δελφίνι, παρά τις προσπάθειες διασωστών (φωτο+vid)

Λίγο κράτησε η χαρά των τεσσάρων διασωστών στην Σύρο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το δελφίνι ξεβράστηκε στην περιοχή του Μαρινόπουλου στην Ερμούπολη.

Πιθανότατα το δελφίνι επέστρεψε στο λιμάνι και ήθελε να αφήσει την τελευταία του πνοή στη Σύρο. Το θαλάσσιο θηλαστικό εντοπίστηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του κτηνιάτρου, το ζωνοδέλφινο πιθανότατα έπασχε από μια μορφή εγκεφαλίτιδας και για αυτό εγκατέλειψε το κοπάδι και βγήκε στα ρηχά. Σε κάθε περίπτωση φως στα αίτια του θανάτου του θα δείξει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει αύριο.

Το χρονικό της υπόθεσης κατά την διάρκεια απεγκλωβισμού του Δελφινιού

Το πανέμορφο ζώο έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστεί». Το δελφίνι έφτασε τόσο κοντά μας, που μας έδωσε την ευκαιρία να καταγράψουμε σε βίντεο την παρουσία του!
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως εθελοντές της ομάδας πεδίου της WWF και απλοί πολίτες που κατάφεραν να προσεγγίσουν το δελφίνι και να το απεγκλωβίσουν.
 
Οι διασώστες, Βαγγέλης, Βεντούρης, Χρήστος και Σωκράτης, Μετά από 2 ώρες προσπάθειας οδήγησαν – το παγιδευμένο δελφίνι στην ανοιχτή θάλασσα στο φυσικό του περιβάλλον έξω από το λιμάνι της Ερμούπολης.
Είναι πραγματικά μια απίστευτη, συνταρακτική και πρωτόγνωρη εμπειρία ζωής να κολυμπήσεις δίπλα του και σχεδόν να το ακουμπήσεις, νοιώθοντας ότι ζητά τη βοήθειά σου, και να θέλει να είναι συνέχεια μαζί σου.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο βρέθηκαν και άντρες του Λιμεναρχείου Σύρου.

Τελικά σύμφωνα με την εξέλιξη της υπόθεσης το δελφίνι ξεβράστηκε αργά το βράδυ στην στην περιοχή ΜΕΤΚΑ.

Λίγο κράτησαν τα χαμόγελα των τεσσάρων Συριανών Εθελοντών διασωστών που τελικά οι προσπάθειες τους αποδείχτηκαν άκαρπες.
loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here