Συνάντηση Ξενοκώστα – Παυλόπουλου. Τον ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις στο Νεώριο

0

Συνάντηση Ξενοκώστα – Παυλόπουλου. Τον ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις στο Νεώριο

Συνάντηση με  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ONEX Group και νέος ιδιοκτήτης του Νεωρίου, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς», η οποία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο κ. Ξενοκώστας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρώτο πολίτη της χώρας για θέματα που αφορούν το ναυπηγείο της Σύρου.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση για την επαναλειτουργία αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που δημιουργούνται με σκοπό την αναγέννηση του ιστορικού ναυπηγείου από την ONEX SYROS Shipyards SA, η οποία θα αναβαθμίσει και θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής βιομηχανικής μονάδας, όχι μόνο για το νησί και την τοπική κοινωνία της Σύρου, αλλά και για την εθνική οικονομία γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ενήμερος για τις θετικές εξελίξεις που διαμορφώθηκαν αναφορικά με το μέλλον του ναυπηγείου και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γι αυτό το γεγονός, ενώ έδωσε εγκάρδιες ευχές για ευόδωση του μεγαλόπνοου επιχειρηματικού πλάνου του κ. Ξενοκώστα και των συνεργατών του. Άλλωστε, κατά την αμέσως προηγούμενη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Σύρο, το 2015, το Νεώριο βρισκόταν ακόμη στο «μαύρο σκοτάδι». Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει θεαματικά, ευτυχώς προς το καλύτερο.