7η Ετήσια Γιορτή Φάβας: Η Σχοινούσα παράγει, γιορτάζει και χορεύει…

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε στη Σχοινούσα για 7η συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή της Φάβας, που διοργάνωσαν οι παραγωγοι Φάβας, οι επιχειρηματίες του νησιού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινουσιωτών.

‘Ενα ετήσιο φεστιβάλ αφιερωμένο στο κύριο αγροτικό προϊόν του νησιού, «που έχει μεγαλώσει, σπουδάσει, συντηρήσει γενιές και γενιές.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, 200 στον αριθμό, ασχολούνται με την καλλιέργεια φάβας, ενώ περίπου 20 από αυτούς έχουν προχωρήσει σε παραγωγή ικανή για εμπόριο και τυποποίηση.

 

Το παραδοσιακό γλέντι, που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία και περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής με παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

Η γιορτή ξεκίνησε με έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη φάβα και την αγροτική ζωή στο νησί, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μαγειρέματος του προϊόνται και, ασφαλώς, να το γευτούν.

Την σκυτάλη πήρε το νέο αίμα…της Σχοινούσας, οι μικροί μάγειρες με πρωτότυπες συνταγές με φάβα και ενώ έγινε προβολή της ταινίας «Πειρατές της Σχοινούσας» (Pirates of Schinoussa), με πρωταγωνιστές τα παιδιά του νησιού, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Θεοδοσίας Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια ο καταξιωμένος Νίκος Οικονομίδης από τη Σχοινούσα (βιολί), η Ιωάννα Χρυσανθοπουλου (τραγούδι), ο Γιακουμής Γαβράς και ο Αργύρης Ψαθάς ανέλαβαν δράση και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here