Ξεσπούν οι συγγενείς του Μάνου Ελευθερίου: «Σε μια χώρα που μπορείς να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός»

Ξεσπούν οι συγγενείς του Μάνου Ελευθερίου: «Σε μια χώρα που μπορείς να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός»

Ο θάνατος ενός εκ των σπουδαιότερων λογοτεχνών της Ελλάδας, του μεγάλου συριανού Μάνου Ελευθερίου, συνέπεσε με μία από τις τραγικότερες εθνικές τραγωδίες της σύγχρονης Ελλάδας, με τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής εξαιτίας των οποίων χάθηκαν στις στάχτες άδικα εκατοντάδες άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή το cyclades24, προσωπική επιθυμία του Μάνου Ελευθερίου ήταν να αποτεφρωθεί η σορός του, κάτι το οποίο στην Ελλάδα, ναι μεν έχει επιτραπεί από το 2006, αλλά ουσιαστικά δεν έχει εφαρμοστεί και δεν ισχύει ως νόμος του κράτους.

Γι αυτό και η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την πολιτική του κηδεία, στην Βουλγαρία για την διαδικασία αποτέφρωσης. Συγγενείς πρώτου βαθμού του Μάνου Ελευθερίου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τη σορό του στο εξωτερικό- καθώς οι νόμοι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται- με αφορμή το φρικτό θάνατο που βρήκαν δεκάδες άνθρωποι από τις πυρκαγιές, ανάρτησαν στα social media την παρακάτω σκέψη, η οποία έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία:

“Η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε σήμερα για αποτέφρωση. Σε μια χώρα που εν ριπή οφθαλμού μπορείς να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here