Έτσι θα τιμήσει η Σύρος τον Μάνο Ελευθερίου. Προτομή, ονοματοδοσία δρόμου και μουσείο στην Ερμούπολη

Έτσι θα τιμήσει η Σύρος τον Μάνο Ελευθερίου. Προτομή, ονοματοδοσία δρόμου και μουσείο στην Ερμούπολη

Ο θάνατος του Μάνου Ελευθερίου σκόρπισε θλίψη σε όλο το πανελλήνιο, πόσο μάλλον δε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Σύρο, η οποία και ετοιμάζεται να του αποδώσει τις τιμές που αρμόζουν σε μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα.

Μπορεί να μην έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να τιμηθεί ο Μάνος Ελευθερίου ως μια από τις πλέον λαμπρές φυσιογνωμίες της Σύρου.

Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί προτομή του Μάνου Ελευθερίου, η οποία θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Ερμούπολης, κατά πάσα πιθανότητα στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά από το κτίριο της Δημοτική Βιβλιοθήκης, στο σημείο που βρίσκονται και οι αντίστοιχες προτομές μεγάλων συριανών όπως του Εμμανουήλ Ροϊδη του Γεωργίου Σουρή, της Ρίτας Μπούμη – Παππά, του Τιμολέοντα Αμπελά και του Δημητρίου Βικέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έπεσε Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού στη Σύρο
Μπροστά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μάνου Ελευθερίου

Επίσης, το όνομα του Μάνου Ελευθερίου, αναμφισβήτητα, θα δοθεί σε κάποιον από τους δρόμους της Ερμούπολης, μετά από σχετικές αποφάσεις ονοματοδοσίας που θα παρθούν από τα αρμόδια όργανα.

Μελλοντικά, πρόκειται να εξετασθεί σοβαρά και η δημιουργία μουσείου αφιερωμένο στον Μάνο Ελευθερίου. Ήδη, στην Σύρο είχε δωρίσει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, μια πολύ μεγάλη γκάμα από συλλογές και προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία μπορούν να εκτεθούν σε μουσειακό χώρο. Ωστόσο, η οικογένειά του είναι διατεθειμένη να διαθέσει για τις ανάγκες δημιουργίας μουσείου στην Σύρο όλα τα προσωπικά αντικείμενα του σπουδαίου λογοτέχνη, από ρούχα έως έπιπλα κλπ.