Εξειδικευμένη, εκπαιδευτική, υποστήριξη, μαθητών, αναπηρία, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δημοσκόπηση με θετικό αποτέλεσμα για τον Γιώργο Χατζημάρκο

Όπως γράφτηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα, πρόσφατα διενεργήθηκε δημοσκόπηση σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για τις εθνικές εκλογές, από τα ευρήματα της οποίας προέκυψε μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Καπα Reaserch για λογαριασμό της εφημερίδας Δημοκρατική Ρόδου, αξιολογήθηκε και το έργο του νυν περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τον Γιώργο Χατζημάρκο.

Το έργο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αξιολογήθηκε από τους ερωτηθέντες σε 6 διαφορετικούς τομείς πολιτικής δράσεως.

Το 61% αξιολόγησαν συγκεκριμένα θετικά το έργο του στην υποστήριξη του τουρισμού, το 51% στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, το 50% σε έργα υποδομής όπως και στην τοπική ανάπτυξη και στήριξη των επιχειρήσεων.

Το 43% αξιολόγησαν θετικά το έργο του στην διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων και το 47% αρνητικά, αν και η διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος άπτεται σχεδόν αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Αξιο μνείας είναι ωστόσο το γεγονός ότι μόλις ένα 36% αξιολόγησαν θετικά και μάλλον θετικά το έργο του περιφερειάρχη για την στήριξη των αδυνάτων και την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Με βάση τα αποτελέσματα των απαντήσεων των ερωτηθέντων και την αξιολόγησή τους στους έξι τομείς για τους οποίους ερωτήθηκαν, η Καπα Research, υπολόγισε στατιστικά τον μέσο όρο των θετικών έναντι των αρνητικών απαντήσεων.

Θετική και μάλλον θετική άποψη για το έργο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έδωσε το 53% του δείγματος έναντι ενός 4% που έδωσαν μάλλον αρνητική και αρνητική άποψη.

Σημειώνεται ότι στην ερώτηση «ποια είναι η γνώμη σας για τον σημερινό περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο» στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιοποίησε η «δημοκρατική» τον Δεκέμβριο του 2017 το 50% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει θετικά. Πιο συγκεκριμένα το 25,5% απάντησε θετική και το 24,5% μάλλον θετική. Η έκφραση αρνητικής άποψης για τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου περιορίστηκε τότε στο 30% με το 12% μόνο να εκφράζει αρνητική γνώμη και το 18% μάλλον αρνητική. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Τον Μάρτιο του 2018 απαντώντας στην ίδια ερώτηση το 51% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει θετικά. Πιο συγκεκριμένα το 26% απάντησε θετική και το 25% μάλλον θετική. Το 21% εξέφρασε αρνητική γνώμη και το 18% μάλλον αρνητική. Το 10% των ερωτηθέντων είχαν απαντήσει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here