Υποδοχή της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής από την Άνδρο

0

Υποδοχή της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής από την Άνδρο

Επέτειος της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος του Αγίου Δημητρίου και της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Δωροθέου στη Σύρο

Με λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκε η Σύρος την θαυματουργό και ιστορική Εικόνα Ζωοδόχου Πηγής από την Άνδρο από το ομώνυμο ιερό προσκύνημα.

H Ιερή εικόνα μετεφέρθηκε στη Σύρο, στο πλαίσιο του συνεορτασμού της 82ης επετείου της ευρέσεως της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Δωροθέου, Επισκόπου Σύρου..
 

Την Εικόνα υπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Κηφισίας κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, οι Κληρικοί της Σύρου και ΚΛηρικοί από άλλα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δούναβης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Μέλη του Παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου ”Άρωμα Παράδοσης”, ενώ τιμές απέδωσε άγημα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με το πέρας της υποδοχής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο προαύλιο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου που βρίσκεται δίπλα στον ναό.

Αμέσως μετά, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, προ του πέρατος του οποίου ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα γεγονότα της θαυμαστής Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στις 25 Μαΐου 1936 και στην θαυματουργό Εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία για πρώτη φορά εξέρχεται των ορίων της Ιεράς Μονής της Άνδρου, ενώ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τον Κλήρο και το λαό για την παρουσία τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here