Τα «τσούγκρισαν» με Βαρβαγιάννη

Τα «τσούγκρισαν» με Βαρβαγιάννη

Η εταιρεία που καθιέρωσε τους όρους «ούζο Πλωμαρίου» και «εξ αποστάξεως 100%» παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση, πιστή στις παραδόσεις της, με 158 χρόνια παράδοσης στη γεύση

Σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, όπου η φύση θυμίζει έντονα το πανέμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία για δεύτερη χρονιά γενέθλια μιας πρωτοποριακής ιδέας που έχει να κάνει με το εθνικό μας ποτό, το ούζο!

Το tsou.greece (που θα μπορούσε να διαβαστεί και τσού.γκρισε) αποτελεί ένα διαδικτυακό τόπο συνάντησης των φίλων του ούζου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η σελίδα πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017, από τον ιδρυτή του Χάρη Βεκρή και φέτος έκλεισε τα δύο χρόνια ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή το βράδυ στο κατάστημα “ΑΕΡΙΚΟ” στο Κίνι, οι φίλου του ούζου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα πιο ιστορικά και γνωστά ούζα, Βαρβαγιάννη, με βασικό προσκεκλημένο τον ποτοποιό, κ. Στάθη Βαρβαγιάννη.

Φυσικά γιορτή Ούζου χωρίς … ούζο δε γίνεται γι’ αυτό και το ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, έρεε άφθονο από τον κύριο χορηγό της εκδήλωσης, Στάθη Βαρβαγιάννη, συνοδευόμενο από εξαιρετικούς μεζέδες.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση από τον ποτοποιό Στάθη Βαρβαγιάννη, “Ποτοποιία Ι. Βαρβαγιάννης” και “Ούζο εξ αποστάξεως 100%”, “Ούζο 44 Ούζο”, παρουσίαση βιβλίου από τον συγγραφέα του Άγγελο Αυγουστίδη, “Οι βλαβερές συνέπειες του Ούζου”, αφήγηση του ιστορικού, κριτικού χορού και ραδιοφωνικού παραγωγού Ανδρέα Ρικάκη, “Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο”, αποσπάσματα ταινιών με πρωταγωνιστή το ούζο που επιμελήθηκε ο Χάρης Βεκρής.

Η ποτοποιία Βαρβαγιάννη διαθέτει 5 τύπους ούζου, όλα εξ αποστάξεως 100% αποστάγματα:

ouzo

Το πιο ιστορικό και φημισμένο ούζο είναι το Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε, που παράγεται στους 46 βαθμούς. Το Ούζο Εύζων από το 1950 είναι ένα παραδοσιακό απεριτίφ που παράγεται στους 47 βαθμούς. Μεστή γεύση και μοναδικά αρώματα σ’ ένα μπουκάλι ούζο εμπνευσμένο από την κλασική ελληνική ομορφιά της θεάς, γεννήθηκε το 1962 το Ούζο Αφροδίτη που παράγεται στους 48 βαθμούς και στηρίζεται στο εκλεκτότερο τμήμα πολλαπλών κλασματικών αποστάξεων. Η οικογένεια Βαρβαγιάννη δημιούργησε το 1997 ένα νέο, απαλό ούζο, το Ούζο Βαρβαγιάννη Πράσινοστους 42 βαθμούς. Τέλος, το συλλεκτικό Ούζο Βαρβαγιάννη «το απόσταγμα των αποσταγμάτων» είναι ένα ούζο που αποστάχθηκε ειδικά για τα 158 συνεχή χρόνια της οικογένειας στο χώρο του ούζου, με συνεχείς κλασματικές αποστάξεις, στους 46 βαθμούς και παραγωγή σε περιορισμένη ποσότητα.

ouzo

ouzo

Η οικογένεια Βαρβαγιάννη με τέτοια ιστορία και παράδοση, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Λέσβο. Η ποιότητα των προϊόντων της αλλά και η δυναμική εμπλοκή της 6ης γενιάς δίνουν τις εγγυήσεις για μια συνεχή ανοδική πορεία στο μέλλον.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Γιαλόγλου, δημοσιογράφοι, φίλοι του ούζου και στενοί συνεργάτες του tsou.gr

Πολλά συγχαρητήρια στο αγαπημένο μας tsou, χρόνια του πολλά με μπόλικο ούζο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here