Ιδιωτικό Γυμνάσιο στην Σύρο: Το Όραμα υλοποιείται – Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, Ξεκινούν εργασίες!

Με χαμόγελα, τραγούδια και χορούς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά - Η Σύρος αποκτά Ιδιωτικό Γυμνάσιο

Ιδιωτικό Γυμνάσιο στην Σύρο: Το Όραμα υλοποιείται – Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση, Ξεκινούν εργασίες!

Με χαμόγελα, τραγούδια και χορούς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά

Με μια πραγματικά εξαιρετική γιορτή οι μαθητές του Ιδ. Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Γεώργιος” είπαν αντίο στην σχολική χρονιά χτες το βράδυ.

Χοροί, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, χαρούμενες παιδικές φωνές συνέθεταν το σκηνικό και το πρόγραμμα που επιμελήθηκαν με μεράκι και αγάπη οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πως το σχολείο δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και παιδευτικό.

Η όμορφη γιορτή, που έλαβε χώρα στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου χθες το βράδυ, περιελάμβανε τραγούδια, χορούς και διάφορα δρώμενα, όπου σε συνδυασμό με το ταλέντο των μαθητών, παρουσιάστηκε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Στην εκδήλωση κυριάρχησαν τα χαμόγελα από πλευράς των μαθητών καθώς αφήνουν για λίγο το πρωινό ξύπνημα και το άγχος των διαβασμάτων, αλλά δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης που θυμήθηκαν νοσταλγικά τα πρώτα σχολικά τους χρόνια και στην συνέχεια αποχαιρέτησαν τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με κόπο και υπομονή τους δίδαξαν εκτός από γράμματα, διδάγματα και αξίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σεισμός στη Σαντορίνη

Το Όραμα υλοποιείται

Ωστόσο η διευθύντρια του σχολείου, κα Ντίνα Βουτσίνου έβγαλε μια σπουδαία είδηση, ανακοινώνοντας επίσημα την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου, ιδιωτικού Γυμνάσιου, το οποίο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το Γυμνάσιο έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη πορεία της Λασαλιανής εκπαίδευσης στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το δημοτικό και χάρη στην σπουδαία και γενναιόδωρη κίνηση ενός χορηγού, ενός ανθρώπου οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να πει μετά απο αρκετά χρόνια ένα ευχαριστώ, στο Τάγμα των Αδελφών των Χριστιανικών Σχολών “Δελασάλ”, που στάθηκε δίπλα του, τόσο σε εκείνον όσο και στην οικογένεια του.

Σύμφωνα με την διευθύντρια, ο φετινός αποχαιρετισμός θα είναι πρόσκαιρος, καθώς σε έναν χρόνο από τώρα το καινούριο κτίριο που θα στεγάσει το Γυμνάσιο μας θα είναι έτοιμο.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017, όταν και πάρθηκε η έγκριση της δημιουργίας του Γυμνασίου από το ανώτατο διοικητικό όργανο του τάγματος των αδελφών. Στη συνέχεια, ολοκληρώθηκε το χρηματοδοτικό σχήμα με τη συμβολή ενός μεγάλου χορηγού, απόφοιτου του σχολείου στον Πειραιά, οποίος προς το παρόν εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει ανώνυμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στη Βουλή το ζήτημα της διάσωσης του Κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου

“Δε σας κρύβω ότι η χαρά μου είναι απερίγραπτη που αξιώθηκα να ανταποδώσω ένα μικρό μέρος της ανυπολόγιστης προσφοράς των Φρερ προς την οικογένειά μου. Στην απόλυτη φτώχεια μας η σχολή μας Άγιος Παύλος δε μας ζήτησε χρήματα, ούτε για εγγραφή, για 6 ολόκληρα χρόνια. Θα είμαι ευγνώμων προς το τάγμα σας μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.”

Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση η διοίκηση του σχολείου προχώρησε στην αρχιτεκτονική μελέτη που είναι ήδη έτοιμη προς έγκριση. Αξίζει να επαινεθεί η ανιδιοτελής προσφορά των μελετητών που την ανέλαβαν. Στην πορεία του έργου είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν πολλοί που θα το στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Τα ονόματα όλων αυτών θα αναρτηθούν στο κτίριο του Γυμνασίου υπενθυμίζοντας στις επόμενες γενιές τη συλλογικότητα του όλου εγχειρήματος. Μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η τελετή του θεμέλιου λίθου που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών. Θα λάβετε σχετική πρόσκληση και θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας ανέφερε η κα Βουτσίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Όταν το πολιτικό «ήθος και ύφος» συναντιέται με τη ΝΔ στις Κυκλάδες και… εκβάλει στο διαδίκτυο"

”Φέτος, θα είναι και η τελευταία χρονιά που θα λειτουργήσει η Μελέτη για τους μαθητές του Γυμνασίου, μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων, καθώς τον Σεπτέμβρη του 2019 το όραμα θα έχει υλοποιηθεί και η μελέτη θα ενσωματωθεί πια στο πρόγραμμα του Γυμνασίου. Το 2019 αποτελεί έτος – σταθμό για τα Λασαλιανά σχολεία σε όλον τον κόσμο, καθώς γιορτάζουμε τα 300 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή μας Ιωάννη Βαπτιστή Δελασάλ. Η έναρξη λειτουργίας του Γυμνασίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχολείο των Φρερ.

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, όπως αναφέρονται στο νέο λογότυπο, έχοντας παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο θα μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης στα παιδιά.”

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο, ξεκούραστοι και με περισσότερη όρεξη με τις πρώτες εργασίες να ξεκινούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου.