Στην Σύρο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Διονύσης Τεμπονέρας

0

Στην Σύρο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Διονύσης Τεμπονέρας

Μπορεί ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής να «απαξίωσε» το αναπτυξιακό συνέδριο της Σύρου, φοβούμενος τις αντιδράσεις τοπικών φορέων των Κυκλάδων για τα «παιχνίδια» σε βάρος του νομού μας αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ωστόσο θα υπάρξουν άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες που θα τον αντικαταστήσουν.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, δηλαδή την προσεχή Τρίτη 5 Ιουνίου, λίγο μετά την επίσημη έναρξη στις 18:00 στο ξενοδοχείο «Ερμής», είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αναμένεται η αμέσως επόμενη ομιλία, αυτή του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος κατέχει και τη θέση του προέδρου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατες αποφάσεις του συγκεκριμένου οργάνου, χάθηκαν από τις γραμμές των Κυκλάδων τόσο το Mykonos Pallace της Minoan Lines το οποίο μπαίνει τελικά στη γραμμή των Χανίων, όσο και τα δύο ταχύπλοα της Golden Star Ferries που πρόκειται να δρομολογηθούν στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες.

Οπότε, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις και οι απαραίτητες διευκρινήσεις που θα πρέπει να δώσει ο κ. Τεμπονέρας για όσα έχουν συμβεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από λίγα 24ωρα και με αφορμή τις αντιδράσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων, ο κ. Κουρουμπλής πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (παρότι αποτελεί όργανο του δικού του υπουργείου), τονίζοντας ότι αυτό είναι το αρμόδιο για τη δρομολόγηση πλοίων.