Νεώριο, Πρόταση, εξαγοράς, ναυπηγείων Σύρου, Postlane Partners

Σοβαρή εξέλιξη για το Νεώριο. Έτοιμος ο φάκελος εξυγίανσης. Την επόμενη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο Σύρου

Άνοιξε ο δρόμος για την υποβολή της αίτησης εξυγίανσης των ναυπηγείων Σύρου, μετά και την οριστικοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού site mononews.gr, σήμερα το πρωί υπήρξε συνάντηση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση (πιστωτές, τράπεζες, επενδυτής και συμβουλευτικές εταιρείες) κατά την οποία συμφωνήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης του Νεωρίου και την ανάληψή του από, την ελληνοαμερικάνικη εταιρία Onex του Π. Ξενοκώστα. Τη συναίνεσή του εξέφρασε και ο απερχόμενος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, κ. Ταβουλάρης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου, η συμφωνία θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ προς έγκριση, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να κατατεθεί στο Πρωτοδικείου Σύρου προς επικύρωση με βάση το άρθρο 106δ του πτωχευτικού κώδικα. Αν όλα κυλήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, από τον προσεχή Ιούλιο το Νεώριο θα έχει και επίσημα νέο ιδιοκτήτη.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως τα χρέη προς ΕΦΚΑ ρυθμίζονται σε 280 δόσεις, ενώ υπάρχει διακανονισμός και επί των τραπεζικών δανείων που οφείλουν τα ναυπηγεία.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη Onex που εκπροσωπείται από τον Πάνο Ξενοκώστα αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στα τέλη του περασμένου έτους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που είχε ξεκινήσει κυβέρνηση με υποψήφιους διεκδικητές για τη διάσωση των ιστορικών ναυπηγείων της Σύρου. Είχε καταθέσει την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία προβλέπει τη διάθεση συνολικά 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις αλλά και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους περίπου 500 εργαζόμενους.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here