Οι ευθύνες για τις ακτοπλοϊκές απώλειες των Κυκλάδων έχουν ονοματεπώνυμο

0

Οι ευθύνες για τις ακτοπλοϊκές απώλειες των Κυκλάδων έχουν ονοματεπώνυμο

Η οριστική απώλεια των δύο ταχύπλοων της Golden Star Ferries για τις Κυκλάδες, αλλά και η πρόσφατη απώλεια του υπερσύγχρονου Mykonos Pallace, σαφώς και στερούν από το νομό μας σημαντικές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες που θα αναβάθμιζαν περισσότερο τις θαλάσσιες συγκοινωνίες ενόψει τουριστικής σαιζόν.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, τόσο η Minoan Lines όσο και η Golden Star Ferries, είχαν όλη την καλή πρόθεση να δρομολογήσουν τα πλοία τους στις γραμμές των Κυκλάδων, ωστόσο, προσέκρουσαν στην αρνητική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Μάλιστα, τόσο το υπουργείο, όσο και το ΣΑΣ, διευκόλυναν τις ίδιες εταιρίες να δρομολογήσουν τα πλοία τους σε άλλες γραμμές, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον πραγματικό στόχο των δύο οργάνων.

Οι ευθύνες γι αυτήν την εξέλιξη έχουν ονοματεπώνυμο και ήδη έχουν αποδοθεί σε όσους «μεθόδευσαν» αυτές τις καταστάσεις.

Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι η ξαφνική αναβολή της επίσκεψης του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Σύρο, ο οποίος δε θα λάβει μέρος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που ξεκινά στις 5 Ιουνίου, θέλοντας να αποφύγει τη σε βάρος του δημόσια αγανάκτηση των τοπικών φορέων του νομού και ειδικά της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here