Οι δύο πιθανότεροι αντίπαλοι στις περιφερειακές εκλογές Ν. Αιγαίου

0

Οι δύο πιθανότεροι αντίπαλοι στις περιφερειακές εκλογές Ν. Αιγαίου

Έντονο φαίνεται πως είναι το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Μπορεί να απέχουμε περίπου 16 μήνες από τις περιφερειακές εκλογές του 2019, ωστόσο, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες έχουν αρχίσει προ πολλού.

Ξεκινώντας το ρεπορτάζ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο βλέπουμε να γίνεται πράξη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει. Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες -με αξιόμαχα ψηφοδέλτια- έχουν καταβολές από τα Δωδεκάνησα και όχι από τις Κυκλάδες, αφού ως πολυπληθέστερος νομός, καθορίζει περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκου, κάτι το οποίο ουδέποτε ο ίδιος έκρυψε. Ο κ. Χατζημάρκος θα επιχειρήσει ένα όσο το δυνατόν παραγωγικότερο φινάλε περιφερειακής θητείας με την ανακοίνωση σημαντικών έργων και δράσεων, ελπίζοντας να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των νησιωτών. Ακούγεται μάλιστα, ότι θα προχωρήσει σε γενικό λίφτινγκ με σαρωτικές αλλαγές στο ψηφοδέλτιό του τόσο σε επίπεδο Κυκλάδων, όσο και σε αντίστοιχο Δωδεκανήσου.

Ένας από τους αντιπάλους του, διαφαίνεται πως θα είναι ο δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και π. υπουργός, Γιώργος Νικητιάδης, με καταγωγή από τη Νίσυρο. Ο κ. Νικητιάδης φιλοδοξεί να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο και ήδη έχει δημιουργήσει έναν στενό πυρήνα ανθρώπων που δουλεύουν για την υποψηφιότητά του.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2001-2002, ο κ. Νικητιάδης, διετέλεσε Γ.Γ. ∆ηµόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών. Το 2007 εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το 2009. Από το Μάιο 2010 μέχρι και το Νοέμβριο 2011 ήταν υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Μαχαιρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσων, Χαράλαμπου Κόκκινου καθώς και της περιφερειακής συμβούλου Λίτσας Φτακλάκη, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο προσκήνιο ως πιθανές υποψηφιότητες. Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατική Ρόδου», οι τρεις προαναφερόμενοι μαζί με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Μπενέτο Σπύρου, εμφανίζονται περισσότερο ως «ομάδα» και κανείς δε μπορεί να αποκλείσει την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.