Με δύο πρωινά δρομολόγια από τον Πειραιά η Σύρος για όλο το καλοκαίρι

1

Με δύο πρωινά δρομολόγια από τον Πειραιά η Σύρος για όλο το καλοκαίρι

Δύο πρωινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά εξυπηρετούν πλέον – κάτι το οποίο θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου – το λιμάνι της Σύρου.

Όπως συνέβη το περσινό καλοκαίρι, έτσι και το αντίστοιχο φετινό, την Σύρο προσεγγίζουν από τον Πειραιά δύο συμβατικά πλοία, με πρωινή αναχώρηση, ένα της Blue Star Ferries κι ένα της Hellenic Sea Ways, παρά το γεγονός ότι οι προαναφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν συγχωνευθεί. Ευτυχώς, η εξαγορά των μετοχών της HSW από την Blue Star Ferries και το νέο μονοπωλιακό καθεστώς που δημιουργείται , δεν φαίνεται να επιφέρει ακτοπλοϊκές απώλειες για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τουλάχιστον για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Αναλυτικότερα, από τις 12 Ιουνίου έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος θα εκτελεί καθημερινά το πλοίο Blue Star Paros με αναχώρηση στις 07:30 από το λιμάνι του Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε Τρίτη το δρομολόγιο θα εκτελείται από τα πλοία Blue Star 1 ή Blue Star 2.

Από 11 Ιουνίου έως και 9 Σεπτεμβρίου, το πλοίο Νήσος Μύκονος θα εκτελεί το θερινό του καθημερινό δρομολόγιο με αφετηρία τον Πειραιά στις 07:35 και προορισμό τα λιμάνια Σύρος – Μύκονος  – Ικαρία – Σάμος. Να επισημανθεί ότι κάθε Τετάρτη το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγιο σε άλλη γραμμή, αυτή των Πειραιά – Βορείου Αιγαίου – Καβάλας, ενώ κάθε Τρίτη δεν θα προσεγγίζει την Σύρο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ειναι ακριβες οτι δεν εχουμε απωλειες… Τριτη Πέμπτη Κυριακή εδω και πολλα χρονια ειχαμε το blue star 1 ενω τωρα μας το αφησαν μονο Τρίτη. Με το ζόρι θα ερθουν οι ίδιοι επισκέπτες με το περσινό καλοκαίρι αφού ολοι ξέρουν ότι το blue star paros βάζει λιγοτερους επιβάτες και έχει κατά πολύ μικρότερο γκαραζ.