Ξετρελάθηκαν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Λάρισας με Σύρο, Μύκονο και Δήλο

1

Ξετρελάθηκαν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Λάρισας με Σύρο, Μύκονο και Δήλο

Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Λάρισας από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, τη Μύκονο και τη Δήλο.

Πρώτος σταθμός ήταν η Μύκονος. Επισκέφτηκαν την Παραπορτιανή-μοναδικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα στο πέρασμα των χρόνων-τη μικρή Βενετία με τα σπίτια των Καπεταναίων, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα υπέροχα κυκλαδίτικα εκθέματά του.

Δεύτερος σταθμός η ιστορική Δήλος, το ιερό νησί του Απόλλωνα. Θαύμασαν τις μοναδικές αρχαιότητες, την αρχιτεκτονική των σπιτιών και των ιερών τους, τα υπέροχα ψηφιδωτά των αρχοντικών, το Άνδηρο των Λεόντων με την άψογη ξενάγηση από την ξεναγό τους, που τους εξιστορούσε παράλληλα όλη την ιστορική διαδρομή του νησιού κάτω από τον ήλιο της Δήλου.

Τρίτος και τελευταίος σταθμός η Σύρος. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την περιήγηση με τη συνοδεία ξεναγού στο νησί με τα μοναδικά χρώματα του Γαλλησσά, της Ποσειδωνίας, κυρίως όμως με την αρχοντική Ερμούπολη.

Το Δημαρχείο –έργο του Τσίλερ-, το Θέατρο Απόλλων -μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου-,ο Ναός του Αγίου Νικολάου, ο Ναός της Παναγίας –με την εικόνα της Παναγίας, νεανικό έργο του Ελ Γκρέκο.

Τους μάγεψε η Άνω Σύρος με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, με τον Καθολικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη.

Φορτωμένοι, λοιπόν, με εμπειρίες, ευχάριστες αναμνήσεις και επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά επέστρεψαν στη Λάρισα συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους: Πάτρα Κ., Αγαπίου Ι., Μπέλλου Κ., Παπαγεωργίου Ειρ. και Μπακαλούλη Ε. δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επισκεφτούν πάλι τα μοναδικά αυτά κυκλαδίτικα νησιά.

eleftheria.gr