Επεισοδιακή σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου

0

Επεισοδιακή σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου

Επεισοδιακή σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου Στέφανου Χίου σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Η σύλληψη έγινε μετά από χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα και έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» στο οποίο, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, παρουσιάζονταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, μεταξύ των οποίων αυτά της προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας, της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων κ.ά.

Πάντως, η πλευρά του δημοσιογράφου θεωρεί ότι η σύλληψή του έγινε με στόχο τη φίμωσή του, αλλά και γιατί ο ίδιος προέβη σε καταγγελίες – αποκαλύψεις για οικονομικές δραστηριότητες του γιού του προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής προγραμματίζεται συγκέντρωση συμπαράστασης στον Στέφανο Χίο, έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.