Διαλέξεις ενημέρωσης για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στους μαθητές Γυμνασίων της Σύρου

Με άλλες δυο διαλέξεις ενημέρωσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων έκλεισε ο Μάιος - Τις ενημερώσεις παρακολούθησαν μαθητές Γυμνασίων της Σύρου

0

Διαλέξεις ενημέρωσης για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στους μαθητές Γυμνασίων της Σύρου

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις με αντικείμενο τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Την 24 και 25 Μαΐου 2018 πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές  ομιλίες σε μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σύρου, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης, κατά τις οποίες παρουσιάστηκε προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής αποσκοπώντας και συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.

Τονίστηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών όπως, η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνης ασφαλείας, η κίνηση στο δρόμο, η αποφυγή οδήγησης υπό την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο.

Παράλληλα προβλήθηκαν ενδεικτικοί τρόποι αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων, προστασίας του οδικού περιβάλλοντος και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρησιμοποιούν μεταφορικά μέσα.

Οι διαλέξεις υλοποιήθηκαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Σύρου –Ερμούπολης και σε εγκαταστάσεις των εκπαιδευτικών μονάδων με την  παρουσία  συνολικά -165- μαθητών οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την πληροφόρηση των μαθητών.