Άλλες επτά συλλήψεις αλλοδαπών σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

0

Άλλες επτά συλλήψεις αλλοδαπών σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (19 Ιουνίου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά επτά αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 32χρονος διακινητής ανήλικου αλλοδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει τον 26χρονο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τον καθοδηγούσε από τον Πειραιά στην Κω προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση.

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, πέντε άνδρες αλλοδαποί ηλικίας από 25 έως 40, διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό το Βέλγιο.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, οι κάρτες επιβίβασης καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που κατείχε ο διακινητής κατασχέθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here