ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δίκη Ρουβίκωνα στην Σύρο: Έφεση Εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της Τήνου

1
Ρουβίκωνας

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δίκη Ρουβίκωνα στην Σύρο: Έφεση Εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της Τήνου

Μια ομάδα περίπου 50 με 60 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέβαλε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό.

Η συνεδρίαση δεν διεκόπη, καθώς ο μοναδικός σκοπός αστυνομικός ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενώ η αστυνομία αναζητά τους υπόπτους.

Η ομάδα των ατόμων έριξε τρικάκια, μπογιές στην είσοδο και τα σκαλά του δικαστηρίου, ενώ έσπασε ουλάχιστον 10 τζαμαρίες.

Ο σκοπός που βρισκόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δήλωσε ότι τα μέλη της ομάδας του είπαν ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς οι Αρχές δεν είχαν δει, τέσσερις ώρες πριν την επίθεση, μια προειδοποιητική ανάρτηση στο Facebook και στην προσωπική σελίδα ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, ο οποίος στην ουσία προειδοποιούσε για χτύπημα με δικαστικό στόχο.

Όπως αναφέρει σε ποστ που ανήρτησε στο Facebook μέλος της αναρχικής ομάδας, o εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου της Σύρου.

Τα 10 μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας δικάστηκαν ύστερα από μήνυση του δημάρχου Τήνου για την εισβολή στο δημαρχείο, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.