Συγκίνηση για τo τελευταίο ταξίδι του “SUPERFAST XII”

Συγκίνηση για τo τελευταίο ταξίδι του “SUPERFAST XII”

Το τελευταίο του εμπορικό δρομολόγιο στην Ελληνική Ακτοπλοΐα πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XII”, καθώς επιστρέφει από τα νησιά των Δωδεκανήσων. Το γερμανικό σκαρί του 2002 του Ομίλου ATTICA αναχώρησε στις 17:00 από το λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο και πριν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο πρωί γύρω στις 8, θα περάσει από την Κω, τη Λέρο, την Πάτμο και τη Σύρο.

Το πλοίο έχει ήδη πωληθεί στον όμιλο Grimaldi και εντός του προσεχούς διαστήματος πρόκειται να παραδοθεί στη νέα του εταιρεία στην Ιταλία, αφού πρώτα δεξαμενιστεί στο Πέραμα, βάσει του προγράμματος δεξαμενισμών του ΟΛΠ, από τις 18 έως τις 23 Μαΐου στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ενημερωτικά φυλλάδια οδικής ασφάλειας διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε γονείς και μαθητές σχολείων

Το πλοίο εισήλθε στο μεγάλο στόλο της SUPERFAST FERRIES τον Οκτώβριο του 2002, επί των λαμπρών ημερών του τότε Προέδρου του Ομίλου, κ. Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος υπήρξε μεγάλος οραματιστής και καινοτόμος στις ιδέες του στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και όχι μόνο. Όπως και τα υπόλοιπα σύγχρονα πλοία του “κόκκινου στόλου”, προσέφερε τα μέγιστα τόσο στις γραμμές του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, ανεβάζοντας πολύ υψηλά τον πήχη στην ποιότητα και στην ταχύτητα του ταξιδιού, συμβάλλοντας ώστε τα πλοία του Ομίλου να είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά, ενώ στην πρύμνη κυμάτιζε η ελληνική σημαία.

To πλοίο ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία Flender A.G. στο Lubeck της Γερμανίας, υπό τον Αρχιτέκτωνα – Ναυπηγό κ. Κωστή Σταμπουλέλη και τον Αρχιτέκτωνα – Σχεδιαστή κ. Απόστολο Μολυνδρή, ο οποίος ανέλαβε τη διαρρύθμιση και διακόσμηση των χώρων, ένα άκρως επιτυχημένο δίδυμο που είχε εμπιστευτεί για πολλά χρόνια ο κ. Παναγόπουλος, καθώς είχε αναλάβει με επιτυχία τα περισσότερα πλοία της ATTICA GROUP. Από σήμερα κλείνει ένας κύκλος παρουσίας κόκκινου πλοίου της SUPERFAST FERRIES στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, ο οποίος άνοιξε το Μάρτιο του 2009 με τη δρομολόγηση στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε ο 49χρονος λιμενικός από τη Νάξο

Τη θέση του “SUPERFAST XII” στις γραμμές των Δωδεκανήσων θα πάρει το “Blue Star 1”, το οποίο αποδρομολογήθηκε από τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Τελευταίος Πλοίαρχός του με τα “ελληνικά σινιάλα” είναι ο Cpt Σπύρος Πεφάνης, ο οποίος θα το παραδώσει στη νέα του εταιρεία. Ας θυμηθούμε το πλοίο μέσα από το εκτενές αφιέρωμα που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2012 το arxipelagos.com, το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ