Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με «πειρατικές» μεταφορές vip στη Μύκονο

0

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με «πειρατικές» μεταφορές vip στη Μύκονο

Λαβράκι έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Μύκονο, στο πλαίσιο ελέγχου για τη μεταφορά τουριστών σε αεροδρόμιο και λιμάνι με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, oι ελεγκτές, παριστάνοντας τους τουρίστες και μιλώντας μόνο Αγγλικά, φορώντας την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζήτησαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Στο κύκλωμα μεταφοράς στο οποίο απευθύνθηκαν, τους ζήτησε να πληρώσουν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.

Έτσι, μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση και δεν είχε επαγγελματική στέγη. Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here