Αυτοψία στις “φαβέλες” της Μυκόνου – Εργαζόμενοι στοιβάζονται σε κοντέινερς (VIDEO)

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποκαλύψεων συνέχεια για τα προβλήματα στη Μύκονο. Κάναμε αυτοψία στις άγνωστες “φαβέλες”, δηλαδή στα κοντέινερ που στοιβάζονται εργαζόμενοι σε πολύ γνωστά παραλιακά κέντρα.

Εκτός από τη Μύκονο της χλιδής και των πολυτελών πεντάστερων ξενοδοχείων υπάρχει και η “σκοτεινή” Μύκονος, των κοντέινερ και καταλύματα με πάνελ, όπου στοιβάζονται εργαζόμενοι που δουλεύουν σε γνωστά παραλιακά κέντρα.

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στη Μύκονο πίσω από πολύ γνωστά μπιτς μπαρς τα κοντέινερς της ντροπής. Όπως καταγγέλλει δημοτική σύμβουλος του νησιού έχουν τοποθετηθεί παράνομα και με την ανοχή της δημοτικής αρχής.

«Και όταν εμείς το έχουμε φέρει κατ΄επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο από επίσημα χείλη δημοτικού συμβούλου λέει: «Αφού δεν υπάρχουν σπίτια, κάπου πρέπει να μείνουν οι εργαζόμενοι”.

Άρα γίνεται με την ανοχή του Δήμου σίγουρα. Οι συνθήκες βαίνουν να γίνουν Μεσαίωνας. Πολλές ώρες εργασίας, φοβάμαι ότι είναι απλήρωτη εργασία. Πολλές φορές δουλεύουν ανασφάλιστοι», λέει η Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, Άννα Καμμη.

Τα δωμάτια είναι δυσεύρετα στο νησί των ανέμων και όσα υπάρχουν ακόμα είναι απλησίαστα για τους εργαζόμενους. Επιπλέον ο φόβος της απόλυσης κρατά κλειστά τα στόματα τους.

«Καταλύματα που έχουν φτιαχτεί από πάνελ. Υπήρχαν περιπτώσεις που για μια εβδομάδα δεν υπήρχε καθόλου νερό, δηλαδή μένανε άπλυτα τα παιδιά. Με λίγα λόγια γίνονται και βασανιστήρια για να πάρει κάποιος ένα μεροκάματο.

Πολύ γνωστά μαγαζιά, που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να περπατάνε ξυπόλητοι στην καυτή άμμο. Υπήρχαν περιστατικά από εγκαύματα αλλά και σηψαιμία, γιατί κάποιο παλικάρι πάτησε σπασμένο γυαλί και καταλαβαίνετε το τραύμα προχώρησε», λέει καταγγέλλων.

«Η μεταφορά κοντέινερς στο νησί μας είναι μια νέα μόδα, που δημιουργήθηκε λόγω αυξημένης ζήτησης για στέγαση. Με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κάλεσα όλες τις αρμόδιες αρχές (λιμενικές, αστυνομικές και δόμησης) αυτή η απαράδεκτη εικόνα να εκλείψει και να απομακρύνουν τα κοντέινερς», λέει ο δήμαρχος Μυκόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here