Ανεγκέφαλοι βεβήλωσαν Καθολικό εκκλησάκι

Ανεγκέφαλοι βεβήλωσαν Καθολικό εκκλησάκι

Τις λέξεις «ΚΑΤΑΡΑ» και «ΑΝΑΘΕΜΑ» γραμμένες με μαύρο σπρέι στην είσοδο και στο τοιχίο της περίφραξης, απευθυνόμενες στον Πάπα, αλλά και σβήσιμο της επιγραφής «Ιερό Καθολικό Παρεκκλήσιο» (Μεταστάσεως της Θεοτόκου), αντίκρισαν οι καθολικοί δημότες Παλαιού Φαλήρου που προσήλθαν στη λειτουργία της Κυριακής 27ης Μαΐου.

Εύλογες είναι οι απορίες που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη της πόλης, αφού επί σειρά δεκαετιών δεν υπήρξε κλίμα μισαλλοδοξίας ειδικά έναντι της μικρής φαληρικής καθολικής κοινότητας.

Οι απορίες εντείνονται από τη διαπίστωση ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο (μετά την υπόθεση του αγάλματος «ΦΥΛΑΞ») που φέρει γνωρίσματα επιθετικότητας με θρησκευτικά κίνητρα, σε μία πόλη της οποίας τα κοινωνικά ήθη γενικώς δεν είχαν δώσει τέτοια δείγματα στο παρελθόν.

Ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης ενημερώθηκε χθες (Δευτέρα) από τον συριανό Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Φρέρη, διαβεβαιώνοντάς τον για την πρόθεσή του να παρέμβει συνεργείο του Δήμου για την αποκατάσταση της εξωτερικής εικόνας του παρεκκλησίου που βρίσκεται επί της οδού Ναϊάδων 93.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here