200 χορευτές απο την Σύρο έστειλαν μήνυμα χορεύοντας: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»

0

200 χορευτές απο την Σύρο έστειλαν μήνυμα χορεύοντας: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή λήξης του Παραδοσιακού εργαστηρίου Σύρου, «Άρωμα Παράδοσης».

Μία ξεχωριστή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση διανθισμένη με μουσικές, χορούς, από όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκε στο Ιδιωτικό σχολείο Άγιος Γεώργιος, απ’ το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης».

Οι Συριανοί με την πολυπληθή παρουσία τους έδειξαν ότι για ακόμα μια φορά τιμούν και σέβονται την παράδοση μας καθώς είναι λάτρεις του αυθεντικού Παραδοσιακού χορού.

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερη. Μια εκδήλωση μνήμης για το δάσκαλο και μουσικό Σίμωνα Καρά. Πραγματικά ξεχωριστή, έτσι όπως θα ταίριαζε στον μεγαλύτερο Έλληνα μουσικολόγο και μουσικοδιδάσκαλο Σίμωνα Καρά.

Μικροί και μεγάλοι χορευτές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών, με τις όμορφες φιγούρες και εξαιρετικές εμφανίσεις τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μουσικοχορευτική παράδοση. Ποικίλες και αξιόλογες οι δράσεις του συλλόγου, έχουν στόχο τη διάδοση και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Σολάρης απέμεινε τιμητική διάκριση στη νεαρή Κωνσταντίνα Καραβάνα, που τελειώνει φέτος την τρίτη Λυκείου.

Την μεγάλη έκπληξη την κρατήσαμε για το τέλος, καθώς η Σύρος για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί και στέλνει μήνυμα χορεύοντας:  »Η Μακεδονία είναι Ελληνική»

Πάρτε μια μικρή γεύση από το Φωτογράφο Στέφανο Μαμίδη και τις λήψεις του Σταύρου Μαυράκη (GSM Production) και του Μάρκου Τράκα (REPLAY MEDIA).

???????