Σύρος: Μεγάλες ζημιές σε παιδικό σταθμό

1

Σύρος: Μεγάλες ζημιές σε παιδικό σταθμό

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι στον Παιδικό σταθμό του Βήσσα Σύρου.

Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι, το πιθανότερο παιδιά, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πασχά, μπήκαν στον αύλειο χώρο του παιδικού σταθμού και κατέστρεψαν ότι υπήρχε εκεί.

Η εικόνα του αύλειου χώρου του παιδικού σταθμού ο οποίος ξεκίνησε να φιλοξενήσει παιδιά είναι απογοητευτική. Τα ερωτηματικά για το ποιοι προκάλεσαν τις συγκεκριμένες ζημιές σε έναν τέτοιο χώρο είναι μεγάλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο παιδικός σταθμός γίνεται στόχος. Απλώς η τελευταία πράξη ξεχείλισε των ποτήρι καθώς πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες ζημιές.

Ευτυχώς που οι δασκάλες του Βήσσα είχαν μαζέψει πριν το Πάσχα αρκετά παιχνίδια από την αυλή. Τα μεγάλα παιχνίδια όμως που δεν χωρούσαν στην αποθήκη, δεν την γλύτωσαν.

Σύμφωνα με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ.ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ και μερικοί γονείς φτιάχνουν δύο, τα εξωσχολικά παιδιά τα απογεύματα χαλάνε τρία.

Αυτά τα παιχνίδια τα στερούν από τα μικρά παιδιά του σταθμού και δυστυχώς δεν αντικαθίστανται. Έχουν καταστρέψει ποδήλατα, τσουλήθρες, γλάστρες και τώρα αυτά. Κανένας δεν τα είδε, κανένας δεν τα άκουσε, σε μια περιοχή που είναι πολλά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο, με εκκλησία δίπλα.

Είναι κρίμα να αδιαφορούμε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όσο γίνεται αυτό τόσο χειρότερο είναι για τα παιδιά αυτά καθώς έχουν ξεπεράσει πια τα όρια. Το τραπέζι ήταν εκτός σχολείου πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν ατύχημα ή κατά λάθος ζημιά. Ένα χωρίο είμαστε και δεν χρειάζεται να γίνονται αυτά. Λίγος σεβασμός και παιδεία δεν βλάπτει…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να πληρώσει και με το παραπάνω ο Δήμος.Για μελέτες παντάστερων ξοδεύει 25.000 Ευρώ,για τα έργα που παίρνουν δημοτικοί σύμβουλοι με απευθείας αναθέσεις από το δήμο χιλιάδες Ευρώ.Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς εδώ στη Σύρο είναι άθλια.ΕΠιτέλους κάντε ένα ρεπορτάζ για τα λεφτά που βάζουν οι γονείς ,ενώ θα έπρεπε να είναι πληρωμένα από τα δημοτικά κονδύλια.