Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση μπροστά από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

0

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για την Πρωτομαγιά

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΙΣ 10.30Π.Μ., ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

1η Μάη παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της.  Απεργούμε, τιμώντας  τους νεκρούς της τάξης μας δυναμώνοντας τον αγώνα μας  για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους. Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο το 1886 σήμερα μετά από 132 χρόνια  παραμένουν επίκαιρα.

Στον κλάδο του εμπορίου το 2018, το 8ωρο έχει ξηλωθεί δίνοντας τη θέση του σε κάθε ελαστική και ευέλικτη μορφή εργασίας, στα 10ωρα και 12ωρα.  Η Κυριακάτικη Αργία δόθηκε χάρισμα στη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου. Η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η εντατικοποίηση της εργασίας καταπονεί και φθείρει την υγεία των εμποροϋπάλληλων ιδιαίτερα των συναδέλφων στα σουπερ μάρκετ, στις αποθήκες και στα πολυκαταστήματα.

Τόσο στο  όνομα της κρίσης όσο και σε αυτό της ανάπτυξης οι κυβερνώντες για χάρη των κερδών του κεφαλαίου  κατεδάφισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, η μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη, οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι  των τελευταίων χρόνων, τα 88 προαπαιτούμενα που είναι στα σκαριά, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από 1η Μάη αποτελούν τη μια όψη της επίθεσης στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η συνέχεια αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοική βάση, σε ορμητήριο θανάτου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων μπλέκοντάς μας  σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Παίρνει ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη  «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας».

Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχει χαραχθεί με τις αμέτρητες θυσίες  των εργατών του Σικάγο το 1886, των  καπνεργατών το Μάη του 36, των  διακοσίων  της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 44. Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε  το κλαδικό  σωματείο μας, το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων.

Απαιτούμε :

  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα.

  • Εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια της εργοδοσίας από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here