Ένα στα τρία σκουπίδια στο βυθό της Σύρου είναι πλαστικές σακούλες

Η τοπική κοινωνία της Σύρου μετά από πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που έγινε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-DEBAG, μείωσε την ποσότητα αυτή κατά 50%

LIFE DEBAG

Ένα στα τρία σκουπίδια στο βυθό της Σύρου είναι πλαστικές σακούλες

1 στα 3 σκουπίδια στο βυθό της Σύρου, σύμφωνα με υποβρύχιες καταγραφές, είναι πλαστικές σακούλες.

Η τοπική κοινωνία της Σύρου μετά από πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που έγινε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-DEBAG, μείωσε την ποσότητα αυτή κατά 50%, ανέφεραν στον ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας ΣΚΑΙ, WWF και Greenpeace για τη “ΘΑΛΑΣΣΑ μας”, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Η πρώτη καταγραφή έγινε πριν από 3 χρόνια στο ξεκίνημα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε από το δίκτυο Μεσόγειος SOS και το πανεπιστήμιο της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια οι καταγραφές επαναλήφθηκαν και έδειξαν στην πράξη πώς η συμπεριφορά των πολιτών άλλαξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι στην Σύρο

Αντίστοιχα μειώθηκαν και οι πλαστικές σακούλες στις ακτές κατά 10% Σύρος , Αλόννησος και Σκιάθος αποφάσισαν εθελοντικά να αποσύρουν εντελώς την πλαστική σακούλα.

Όσον αφορά στη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο σύνολο της επικράτειας, με της χρέωση που επιβλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΙΕΛΚΑ από τα Σούπερ Μάρκετ έχει μειωθεί κατά 80% και κατά μέσο όρο από το σύνολο των καταστημάτων κατά 65% Τα έσοδα από το τέλος της πλαστικής σακούλας αναμένεται για το τρίμηνο να προσεγγίσουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr