Σύρος: Ισχυρή τονωτική ένεση θα δώσει και φέτος ο μαθητικός τουρισμός

0

Σύρος: Ισχυρή τονωτική ένεση θα δώσει και φέτος ο μαθητικός τουρισμός

Το φετινό Πάσχα ημερολογιακά συνέπεσε με τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι η απόσταση που μεσολαβεί για να φτάσουμε στην επίσημη θερινή περίοδο, είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με προηγούμενα έτη.

Στην περίπτωση της Σύρου, σε τουριστικό επίπεδο, τη μεγαλύτερη ανάσα σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, πρόκειται να δώσουν οι μαθητικές εκδρομές. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, για μία ακόμη χρονιά, θα έχει την τιμητική της στις σχολικές εκδρομές και θα φιλοξενήσει εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που επέλεξαν ως τόπο διαμονής τους την Σύρο.

Οι μαθητικές εκδρομές στο νησί ξεκίνησαν δειλά δειλά από τον Μάρτιο, έκαναν «διάλλειμα» λόγω Πάσχα, ενώ βασική τους περίοδος θεωρείται ο Απρίλιος και ο Μάιος. Ήδη, εδώ και μερικά 24ωρα αφίχθησαν οι πρώτες σχολικές τάξεις, ενώ ο κύριος όγκος αναμένεται να καταφθάσει στο νησί από την επόμενη εβδομάδα έως και το πρώτο 15νθημερο του Μάιου. Οι κρατήσεις που έχουν γίνει αφορούν κυρίως ξενοδοχεία της Ερμούπολης και του Γαλησσά, οι εκδρομές για κάθε σχολική τάξη έχουν τριήμερη ή πενθήμερη διάρκεια, ενώ κάποιες άλλες σχετίζονται με επισκέψεις μαθητικών περιβαλλοντικών ομάδων.

Ο μαθητικός τουρισμός στο νησί είναι ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί τονωτικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, κάτι που αναμένεται να συμβεί για μία ακόμη περίοδο.