«Ο Α.Τσίπρας εγκαινιάζει στη Σύρο έργο που προκηρύχθηκε το 2014 και έπρεπε να παραδοθεί το 2016»

Τη Δευτέρα 19/3 ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα εγκαινιάσει το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων από την Σύρο. Σε σχετικό του άρθρο, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου κατά 1,5 χρόνο και για αύξηση του συνολικού κόστους κατά 150 εκ. ευρώ.

Το άρθρο του κ. Μανιάτη:

“Το έργο προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2014 με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική διασύνδεση όλων των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στόχος ήταν μέσα από την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα να πάψουν πια όλοι οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν κάθε χρόνο επιπλέον 100 εκατ. ευρώ με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ως Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Αυτά τα 100 εκατ. ευρώ είναι το κόστος για την ετήσια λειτουργία των ρυπογόνων γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος (ντίζελ – μαζούτ) στις Κυκλάδες, προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικό ρεύματος για τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες.

Με βάση τη σύμβαση που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 2014 το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο σε δύο χρόνια, δηλ. τον Ιούλιο του 2016. Το έργο θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα από τον Α. Τσίπρα με καθυστέρηση 18 μηνών, δηλ. επιπλέον κόστος που έχουν πληρώσει οι Έλληνες καταναλωτές 150 εκατ. ευρώ, επειδή από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν φρόντισαν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου, αλλά αντίθετα προσπάθησαν με διαρκείς καθυστερήσεις και «παιχνίδια» με αναδόχους, επιβλέποντες, κ.ά., να κάνουν το έργο «φιλικότερο» προς την κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο (για άλλη μια φορά απρεπής) Α. Τσίπρας, δεν θα ζητήσει συγγνώμη ούτε για την καθυστέρηση 1,5 έτους, ούτε για τα 150 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν άδικα οι Έλληνες πολίτες, ούτε προφανώς θα θυμηθεί ότι το έργο αυτό δεν είναι έργο της κυβέρνησής του. Τώρα, θα πει κανείς, «ψύλλοι στ’ άχυρα», πολύ περισσότερο που αυτή την απρεπή συμπεριφορά έχει επαναλάβει σε αντίστοιχα εγκαίνια ο Α. Τσίπρας σε δεκάδες άλλα έργα, που η κυβέρνησή του πολέμησε ή καταψήφισε, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, τα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, οι αυτοκινητόδρομοι, οι έρευνες υδρογονανθράκων, κ.ά.

Άλλωστε, τι είναι τα 150 εκατ. ευρώ μπροστά στα 200 δις ευρώ που κόστισε η ηρωική διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη το α΄ εξάμηνο του 2015;”

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here