Σύρος: Οι 2.500 κούτες λαθραία τσιγάρα και το αμαρτωλό παρελθόν του Daslis

Συνεχίζεται ο έλεγχος στο πλοίο DASLIS, το οποίο εντοπίστηκε χθες πρωί μεταξύ Σύρου και Γυάρου, από σκάφος του Λιμεναρχείου της Σύρου και  το οποίο έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Σύρου, προκειμένου να εξακριβωθεί το φορτίο που μεταφέρει, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το πλοίο τύπου ρυμουλκού, μεταφέρθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου του Νεωρίου της Σύρου, προκειμένου να ξεφορτώσει τα τέσσερα κοντέινερ.


Στο πλοίο βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο με εκπαιδευμένο σκύλο που έφθασε στη Σύρο από την Αθήνα, ενώ στις 17:00 το απόγευμα επέστρεψε στο λιμάνι της Σύρου, στην περιοχή Νησάκι.

Όπως γράψαμε και στο χθεσινό άρθρο μας, υπάρχει αυξημένη δύναμη της Λιμενικής Αρχής Σύρου και της 6ης ΠΕΔΙΛΣ καθώς και στελεχών τους, παρουσία του διοικητή Πλοιάρχου Λ.Σ. Νίκου Σκευοφύλακα και του υπολιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Γιάννη Βαμβακούση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ρυμουλκό με άλλο όνομα, ως Rozetta είχε απασχολήσει τις αρχές και το 2015 στην Κρήτη. Όλα δείχνουν ότι το πλήρωμα θα συλληφθεί , ενώ το συγκεκριμένο φορτίο καθώς και το εν λόγω πλοίο θα κατασχεθούν.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων ατόμων. Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα ανακοινωθούν σύντομα ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το DASLIS, μετέφερε 2.500 κούτες λαθραία τσιγάρα.

Το αμαρτωλό… παρελθόν του DASLIS που είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2015 είχε απασχολήσει ξανά τις Λιμενικές αρχές και ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, το πλήρωμα άρχιζε να πετάει τις κούτες στη θάλασσα

Το παράνομο φορτίο έγινε είχε γίνει αντιληπτό όταν ελικόπτερο του Λιμενικού 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας κατά την διαδικασία της εκφόρτωσης σε αλιευτικό σκάφος.

Από την έρευνα του 2015 είχε εντοπιστεί το αλιευτικό σκάφος αλλά και 2.092 κούτες τσιγάρων τις οποίες είχαν πετάξει στη θάλασσα τα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, μόλις είδαν τους λιμενικούς να πλησιάζουν.

 

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχαν καθίσει 7 Αιγύπτιοι και 6 Έλληνες, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here