Νερό, χρέη , Νεώριο, ΔΕΥΑΣ

Τροπολογία στη Βουλή για το Νεώριο. Πότε ξεκινά η λειτουργία του ναυπηγείου

Όλα τα γεγονότα και οι ενδείξεις συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα. Ότι η επαναλειτουργία του ναυπηγείου Σύρου βρίσκεται προ των πυλών και λίαν συντόμως, οι μηχανές του Νεωρίου θα ξαναπάρουν μπροστά.

Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επίσημη έναρξη της νέας εποχής, αποτελεί και η τροπολογία που κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα (14/3) στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάσσεται στο σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις» και υπογράφτηκε από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωαν. Δραγασάκη, Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλή, καθώς και από την υφυπουργό Οικονομικών Αικ. Παπαναστασίου.

Αφορά τη διευκόλυνση μεταβίβασης της εταιρίας «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Σύρου Α.Ε.» (επωνυμία επί Ταβουλάρη) και την επιτάχυνση των εξυγιαντικών διαδικασιών με βάση τον Πτωχευτικό Κώδικα στον οποίον είναι ενταγμένο η επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, η προτεινόμενη διάταξη τροποποιεί το άρθρο 35 του ν.3325/2005 και προβλέπει ότι: οι εκτάσεις του αιγιαλού και των γειτονικών οικοπέδων που είχαν παραχωρηθεί στην εταιρία Ταβουλάρη, δύναται να χρησιμοποιούνται βάσει των υφιστάμενων όρων παραχώρησης και από το νέο φορέα διαχείρισης της μεταβιβασθείσας επιχείρησης.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα με αυξημένη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, διευθετούνται από πλευράς ελληνικής Πολιτείας και οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ομαλή μεταβίβαση της επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Καταθέτει το φάκελο στο Πρωτοδικείο ο Ξενοκώστας 

Αυτό που απομένει από δω και στο εξής είναι η κατάθεση του φακέλου του συνολικού σχεδίου εξυγίανσης από την ΟΝΕΧ Α.Ε. στο Πρωτοδικείο, ώστε μετά από δικαστική απόφαση η κατοχή του ναυπηγείου να περάσει στα χέρια του κ. Ξενοκώστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάθεση του φακέλου θα γίνει εντός του επόμενου 10ημέρου. Όπερ σημαίνει, ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά, από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του ναυπηγείου.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here