“Εμπνευστήκαμε από την αγωνιστικότητα σου, τόσο για τα κοινά αλλά ιδιαίτερα για το πάθος σου για την ίδια την ζωή”

Ο δημοτικός συνδυασμός “Τήνος-Τολμάμε Μαζί” για την απώλεια του Γρηγόρη Κανακάρη

Φίλε Γρηγόρη,

Πορευτήκαμε μαζί εδώ και αρκετά χρόνια. Εμπνευστήκαμε από την αγωνιστικότητα σου, τόσο για τα κοινά αλλά ιδιαίτερα για το πάθος σου για την ίδια την ζωή.

Ναι αγωνιστής! Ήδη από τα μαθητικά σου χρόνια, όταν ξεκίνησες νωρίς, αρθρογραφώντας στην Οφιούσα, να αναδεικνύεις θέματα, να υπερασπίζεσαι το κοινωνικό σύνολο και τη «διαφορετικότητα»!

Υπηρέτησες τον Δήμο με εντιμότητα, καθαρότητα σκέψης, και πάντα όλες σου οι τοποθετήσεις τεκμηριωμένες και στραμμένες προς το συμφέρον του νησιού και των κατοίκων του.

Ναι Αγωνιστής! Ενάντια στον ρατσισμό, τον αποκλεισμό και τα στερεότυπα. Η ενεργή σου ενασχόληση με το Σωματείο «Έχουμε Δικαίωμα» ήταν το έναυσμα για να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ως δημότες στοιχειώδη παιδεία – σεβασμό προς τους συμπολίτες μας με ιδιαίτερες δεξιότητες. Γιατί όπως χαρακτηριστικά έλεγες: «Η εκπαίδευση, η πρόσβαση, η κοινωνική ένταξη, η επαγγελματική αποκατάσταση, η φροντίδα, είναι παροχές που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι. Γιατί όχι και οι άνθρωποι με δυσκολίες; Ο καθένας μας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης σε αυτά που γίνονται και σε αυτά που δεν γίνονται στον τόπο του».

Φίλε Γρηγόρη,

Τολμήσαμε μαζί, μετουσιώσαμε σε πράξη λίγα από τα πολλά κοινά μας οράματα, αφήσαμε στον δρόμο άλλα τόσα γι’ αυτό και μας θλίβει τόσο η απώλεια σου και η πορεία σου στην άνω Ιερουσαλήμ.

Υ.Γ. Η δημοτική παράταξη ¨Τήνος- Τολμάμε Μαζί¨ στην μνήμη του Γρηγόρη Κανακάρη αντί στεφανιού θα καταθέσει στο Τραπεζικό Λογαριασμό του Συλλόγου.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Τήνος – Τολμάμε μαζί»

Παναγιώτης Κροντηράς

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here