4ήμερη απαγορευτική ζώνη στο Νησάκι ενόψει της Αμερικανικής επίσκεψης

2

4ήμερη απαγορευτική ζώνη στο Νησάκι ενόψει της Αμερικανικής επίσκεψης

Μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ερμούπολης πρόκειται να λάβει το Λιμεναρχείο Σύρου ενόψει της επίσκεψης του ταχύπλοου σκάφους του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που φτάνει στο νησί το πρωί της Πέμπτης και θα παραμείνει ελλιμενισμένο έως και την Κυριακή το μεσημέρι.

Με απόφαση του Λιμεναρχείου Σύρου πρόκειται να ληφθούν έκτακτα μέτρα στην περιοχή Νησάκι (Πλατεία Αφανούς Ναύτη) για έκτακτους λόγους δημόσιας ασφάλειας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, σε απόσταση 8 μέτρων από τα σταθερά κιγκλιδώματα που οριοθετούν την προβλήτα κρουαζιεροπλοίων προς το χώρο ελεύθερης στάθμευσης, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων από την Πέμπτη 15/3 και ώρα 06:00 έως και την Κυριακή 18/3 και ώρα 14:00.

Ουσιαστικά, θα δημιουργηθεί μια απαγορευτική ζώνη στην προβλεπόμενη απόσταση που ορίζεται από τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας για τον ελλιμενισμένο τέτοιων πλοίων. Ο υπόλοιπος χώρος θα παραμείνει ελεύθερος χωρίς άλλες απαγορεύσεις για την κυκλοφορία και τη στάθμευση οχημάτων.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου θα αναλάβει τη σήμανση για τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ στην ανακοίνωσή του, το Λιμεναρχείο προειδοποιεί ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με βάση την κείμενη νομοθεσία.

2 ΣΧΟΛΙΑ