Ιστορικές στιγμές. Σε ψυχρή εφεδρεία το εργοστάσιο της ΔΕΗ Σύρου μετά από 60 χρόνια λειτουργίας!

0

Ιστορικές στιγμές. Σε ψυχρή εφεδρεία το εργοστάσιο της ΔΕΗ Σύρου μετά από 60 χρόνια λειτουργίας!

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική τόσο για την Σύρο, που διασυνδέθηκε επίσημα με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και για τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ και τους απλούς εργαζόμενους που με τη σειρά τους προσέφεραν ότι τους ζητήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο σε σημασία έργο.

Από τις φωτογραφίες και μόνο μπορεί κανείς να διακρίνει τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης των υπηρεσιακών παραγόντων, όπως του επί σειρά ετών δ/ντη του ΑΣΠ (εργοστάσιο) ΔΕΗ Σύρου Χρήστου Χρυσούλα, αλλά και του υπεύθυνου του τεχνικού τομέα του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, Νίκου Ραγκούση, ανθρώπων με προσφορά δεκαετιών στις πλάτες τους.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνονται, ακόμη, οι στιγμές των τελευταίων ενεργειών για την ηλεκτρονική διασύνδεση μέσα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπως και το δύσκολο έργο των εναεριτών που είναι «κρεμασμένοι»  στα ηλεκτροφόρα καλώδια εκτελώντας το καθήκον τους.

Έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο 

Βεβαίως, η σημερινή ημέρα για τους ανθρώπους της ΔΕΗ είναι και συγκινησιακά φορτισμένη. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών διασύνδεσης του συνόλου των περιοχών της Σύρου με το κεντρικό δίκτυο, το πετρελαϊκό εργοστάσιο της ΔΕΗ, ισχύος 20.000 kw, το οποίο λειτουργεί εδώ και ολόκληρες δεκαετίες στο νησί (περισσότερα από 60 χρόνια) θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία και θα βρίσκεται σε «επιφυλακή» μόνο για τις έκτακτες περιπτώσεις.

Από το συγκεκριμένο εργοστάσιο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη νησιωτική Ελλάδα, έχουν περάσει εκατοντάδες εργαζόμενοι, συμβάλλοντας με αυταπάρνηση, ο καθένας από τον τομέα του, στην όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη ηλεκτρική τροφοδοσία της Σύρου, αλλά και των γειτονικών νησιών παλαιότερα.