Νεώριο ξανά! Έφτασε και μπήκε για δεξαμενισμό το πρώτο πλοίο (φωτο)

0

Νεώριο ξανά! Έφτασε και μπήκε για δεξαμενισμό το πρώτο πλοίο (φωτο)

Ιστορικές και συγκινητικές, ταυτόχρονα, στιγμές εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου. Μετά από πολλούς μήνες έφτασε στο ναυπηγείο για δεξαμενισμό και εργασίες επισκευής το πρώτο μεγάλο πλοίο, κάτι που συμβολίζει και την επίσημη επαναλειτουργία του Νεωρίου, έστω κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μεταβίβασή του στην ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα.

Πρόκειται για ένα εμπορικό πλοίο τύπου bulk carrier με την επωνυμία Sea Lady μήκους 190 μ. και κατασκευής 2002, το οποίο αφίχθη στην Σύρο τα ξημερώματα της Τετάρτης, παρέμεινε αρόδου για μερικές ώρες  έξω από το λιμάνι και λίγο πριν τις 8 το πρωί οδηγήθηκε από δύο ρυμουλκά – οι σειρήνες των οποίων ηχούσαν δυνατά – στη δεξαμενή του Νεωρίου.

Όπως σας ενημέρωσε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το Cyclades24, από το πρωί του Σαββάτου έφτασε στην Σύρο ένα σημαντικό τμήμα του νέου βιομηχανικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του ναυπηγείου, στοιχείο που με την σειρά του συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλα πλοία που θα φτάσουν στο ναυπηγείο της Σύρου για εργασίες επισκευής.

 

 

 

 

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here