Δυο σημαντικά έργα όνειρo… για την Άνδρο – Τρίβει τα χέρια του ο Δήμαρχος Άνδρου

Εξαιρετικά είναι τα νέα για την Άνδρο, αφού δύο σημαντικά αναπτυξιακά έργα του νησιού εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Ν. Αιγαίου. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.036.963 ευρώ με ιδιαίτερα θετική απήχηση στην κοινωνία του νησιού και όχι μόνο.

Αποκτά κλειστό γυμναστήριο 

Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Γαύριο, προϋπολογισμού 1,46 εκ. ευρώ. Αξίζει να επισημανθούν οι επίμονες και ουσιαστικές προσπάθειες που έγιναν από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία φρόντισε για την σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης του έργου, ώστε να αξιολογηθεί θετικά και να ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του προγράμματος «Φιλόδημος 2».

Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Άνδρο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας και των ανθρώπων που ασχολούνται με το χώρο του αθλητισμού. Θα είναι μια σπουδαία αθλητική υποδομή για το νησί που εδώ και δεκαετίες αναζητά τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου και φαίνεται πως αυτό το όνειρο θα πάρει σάρκα και οστά.

Αναβαθμίζεται το τουριστικό καταφύγιο στο Μπατσί 

Όσον αφορά το δεύτερο μεγάλο έργο που αξιολογήθηκε θετικά και εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί, έχει να κάνει με την προστασία και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου στο Μπατσί, έργο προϋπολογισμού 610.963 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται η αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσιάζει η υφιστάμενη λιμενική υποδομή, η προστασία της και η ανάδειξή της σε χώρο κρουαζιέρας, υδατοδρομίου, και μαρίνας (60 θέσεις). Το Μπατσί είναι ο πλέον τουριστικός οικισμός της Άνδρου και μια τέτοια υποδομή θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την προστιθέμενη αξία της περιοχής και γενικότερα της Άνδρου. Αξίζει να αναφερθεί πως στο πρόγραμμα των εργασιών περιλαμβάνεται και η ακτομηχανική μελέτη για την προστασία της παραλίας του Μπατσίου από την διάβρωση.

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here