Επίτιμος δημότης Άνδρου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (φωτο + βίντεο)

Επίτιμος δημότης Άνδρου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (φωτο + βίντεο)

Επίτιμος δημότης Άνδρου έγινε παραμονές της Εθνικής μας επετείου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Κυκλάδων.

Ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε στην Άνδρο προκειμένου να τιμήσει την εορτή της Παναγίας Θεοσκέπαστης που είναι η πολιούχος του νησιού. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έτυχε θερμής υποδοχής από την τοπική κοινωνία και τις αρχές του νησιού και του επιδόθηκε από τον δήμαρχο Θεοδώση Σουσούδη η τιμητική διάκριση του επίτιμου δημότη, ως έκφραση ευχαριστηρίων για την παρουσία του στην Άνδρο, αναγνωρίζοντας παράλληλα το υψηλό του φρόνιμα και το έργο του ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, της ενότητας του κράτους και του ελληνικού λαού.

 

Ευχαρίστησε για τις τιμές

«Σας ευχαριστώ θερμώς και γιατί με καλέσατε να γιορτάσουμε στην Άνδρο αυτή την μεγάλη μέρα για το Νησί σας, αλλά και γιατί με αυτή την ευκαιρία μου επιδαψιλεύετε την ύψιστη τιμή ανακήρυξής μου σ’ Επίτιμο Δημότη σας. Επιτρέψατέ μου να σας διαβεβαιώσω ότι θα πράξω ό,τι μου αναλογεί, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος της τιμής και της εμπιστοσύνης των, εφεξής συνδημοτών μου, κατοίκων της Ιστορικής Άνδρου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος διάνθησε την βράβευσή του με μια ενδιαφέρουσα ολιγόλεπτη τοποθέτηση για τα διδάγματα, τα οποία απορρέουν από την ιστορία της Άνδρου και την Εορτή της Παναγίας της Θεοσκέπαστης, για τα οποία όπως είπε: «θα με ακολουθούν, ως δείκτης πορείας, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, και όχι μόνον».

Προηγουμένως, ο Προκόπης Παυλόπουλος συμμετείχε στην θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. της Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Χώρα Άνδρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, των π. υπουργών Νικήτα Κακλαμάνη και Γιάννη Βρούτση, βουλευτών, πολιτευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου. Συμμετέχοντας και στην δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων ναυτικών που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αφανούς Ναύτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

Μήνυμα προς την Τουρκία

Επίσης, κατά τον χαιρετισμό προς τους πολίτες του νησιού, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε νέο μήνυμα προς την Τουρκία με αφορμή και την εθνική μας επέτειο.  «Βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας, την οποία επιδιώκουμε ειλικρινώς -επεσήμανε- είναι το να κάνουμε τις θάλασσές μας, την Μεσόγειο και το Αιγαίο, γέφυρες που μας ενώνουν και μας εμπνέουν στον δρόμο της δημιουργίας. Και οι αντηρίδες, πάνω στις οποίες στηρίζονται αυτές οι γέφυρες, είναι οι διατάξεις του διεθνούς δικαίου, στο σύνολό του».

Στην αντιφώνησή του προς τις τοπικές αρχές, ο Πρ. Παυλόπουλος διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα πορεύεται διαρκώς όρθια και ζωντανή, ίδιο “αβύθιστο” καράβι, αψηφώντας τις προκλήσεις και τις δυσχέρειες, και με “αληγείς” για αυτήν τους ανέμους της δημιουργίας. Για αυτό και οι όποιες οπισθοδρομήσεις της είναι πρόσκαιρες και παροδικές, δίχως να ανακόπτουν τη ρότα της προς την εκπλήρωση της αποστολής της παγκοσμίως, όπως ταιριάζει στην Ιστορία και την μεγάλη κληρονομιά του λαού μας και του έθνους μας».

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος του νησιού σε ξενοδοχείο της Άνδρου. Νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε από το κυκλαδίτικο νησί ευχαριστώντας ιδιαίτερα για την υποδοχή, τη φιλοξενία και τις εκδηλώσεις τιμής που του αφιερώθηκαν.

*Οι φωτογραφίες είναι από το enandro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here