Παιδικές φωνές τραγούδησαν και έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης προς τον Δημήτρη

0

Παιδικές φωνές τραγούδησαν και έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης προς τον Δημήτρη

Μεγάλη μουσική βραδιά για φιλανθρωπικό σκοπό στην Σύρο. Για ακόμα μια φορά το νησί μας και κυρίως οι μαθητές του νησιού έδειξαν το γενναιόδωρο και μεγαλόψυχο πρόσωπο τους. Τον τελευταίο καιρό το νησί μας, Χορεύει, παίζει ποδόσφαιρο, διοργανώνει φιλανθρωπικά παζάρια και λαχειοφόρους αγορές για ένα και μοναδικό σκοπό, προκειμένου να ενισχύσουν τον Δημήτρη Ρίζο, στον αγώνα του για άμεση θεραπεία και αποκατάσταση, μετά από σοβαρό ατύχημα που του συνέβη το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Αυτή την φορά η αίθουσα «Κ. Τουλούπης» στα Λύκεια στο Μάννα γέμισε ζωντάνια, ήχους, εικόνες, χαμόγελα, αισιοδοξία και αλληλεγγύη  από την παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Συριανοί καλλιτέχνες, έπαιξαν αφιλοκερδώς μαζί με μικρούς μαθητές οι οποίοι τραγούδησαν με μόνο σκοπό να ενισχύσουν τον αγαπημένο μας Δημήτρη και να ανακουφίσουν τόσο τον ίδιο όσο και τους γονείς του, οι οποίοι προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Αρωγοί στην πρωτοβουλία των παιδιών στάθηκαν οι Καθηγητές τους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την Παιδική – Νεανική Χορωδία.

Μία ανατρεπτική συναυλία με 20 τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κυπουργού κ.α., αλλά και με… rock διάθεση (Queen, Pink Floyd, Beatles κ.α.)

Σημειώνεται πως, την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Λίλη Αγγελοπούλου ευχαριστώντας θερμά τους παρισταμένους και το σύνολο όσων συνέδραμαν και βοήθησαν στη διεξαγωγή της.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά:

 • Το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού για την υποστήριξη.
 • Τον αντιδήμαρχο κο Φραγκίσκο Βακόνδιο και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα Ειρήνη Δράκου για την παραχώρηση της αίθουσας.
 • Τον κ. Μπούσια Σωτήρη ο οποίος μερίμνησε για τη μεταφορά των βάθρων
 • Την υπεύθυνη του Θεάτρου Απόλλων κα Βακονδίου Ελισάβετ για τη συνεργασία.
 • Τον δ/ντή του ΕΠΑΛ κο Βουτσίνο Νικόλαο και τη δ/ντρια του Γενικού Λυκείου κα Βασιλική Δεριζιώτη για την βοήθειά τους.
 • Τον κ. Γιάννη Λάππα για την υποστήριξη και τη βοήθειά του.
 • Τους μουσικούς που συμμετείχαν και οι οποίοι θα αναφερθούν ονομαστικά αργότερα.
 • Τους κ.κ. Σοφοκλή Κοσκινά και Γιώργο Ρούσσο για την ηχητική κάλυψη
 • Τον κ. Γιώργο Ρούσσο για την παρουσίαση του προγράμματος.
 • Την κα Eileen Botsford –Βελισσαροπούλου που επιμελήθηκε το video με τις ζωγραφιές των παιδιών.
 • Τους εθελοντές γονείς για τη διαθεσιμότητά τους και την πολύτιμη βοήθειά τους.
 • Την κα Δέσποινα Παρασκευαΐδου για τη σταθερή στήριξή της στην Χορωδία
 • Και τέλος όλους εσάς που με την παρουσία σας βοηθήσατε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο το μήνυμα αγάπης που έστειλαν τα παιδιά.

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων, εγκαινίασε στα τέλη του 2012 την Παιδική-Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων με στόχο την αξιοποίηση και προώθηση παιδιών και νέων που διαθέτουν κλίση και ιδιαίτερα χαρίσματα στη μουσική, αλλά και η δημιουργία χορωδίας και μουσικών υποσυνόλων για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις.

Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν’ αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν’ αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, μέσα από το ομαδικό τραγούδι.

Η Παιδική Χορωδία, σημειώνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 90 μέλη που παρακολουθούν την εβδομαδιαία πρόβα που γίνεται κάθε Κυριακή στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης.

Τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν πλέον στο Λύκειο, έχουν αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο στις εμφανίσεις και ήδη αποτελούν τον πυρήνα μία νεανικής χορωδίας, ως φυσική συνέχεια των εμφανίσεων και των εμπειριών που έχουν βιώσει κατά τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Νίκου Κυπουργού. Θα τα απολαύσουμε σε λίγο!

Η διδασκαλία της χορωδίας γίνεται από ένα οργανωμένο επιτελείο 3 ατόμων και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Ρούσσο, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου.

Την παιδική χορωδία, πλαισιώνουν οι μουσικοί:

Νίκος Απέργης – Ακορντεόν & φυσαρμόνικα

Βαγγέλης Αραγιάννης – Μπάσο

Βούλα Γλύκα –Πιάνο

Ζαννής Μαραγκός – Κιθάρα

Αποστόλης Μάρης – Κιθάρα & μαντολίνο

Μάκης Πρίντεζης – Κιθάρα

Γιάννης Ρούσσος – Drums

Ιωσήφ Ρούσσος – Πιάνο

Λένα Χατζηγρηγορίου – Βιολί

Συμμετείχαν οι τραγουδιστές:

Ρένα Βέργου , Γιάννης Γαραντζιώτης, Έλλη Γούναρη, Μαρία Κουσουλάκου