Σύρος: Ευχάριστα νέα – Βρέθηκε και 2ος συμβατός δότης μυελού των οστών οποίος θα χαρίσει ζωή σε έναν συνάνθρωπο του!

0

Σύρος: Ευχάριστα νέα – Βρέθηκε και 2ος συμβατός δότης μυελού των οστών οποίος θα χαρίσει ζωή σε έναν συνάνθρωπο του!

Η προσπάθεια που γίνεται στην Σύρο, τα τελευταία 2 χρόνια για ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών, συνεχίζει να αγκαλιάζεται από τους συμπολίτες μας και αποδίδει καρπούς!

Τόπο φαίνεται να πιάνει η τιτάνια προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών της Σύρου  για την δωρεά μυελού των οστών, παρότι στην Ελλάδα είναι ακόμη στα σπάργανα!

Στην Σύρο σε διάστημα δύο ετών αυξήθηκε το ενδιαφέρον, για την δωρεά μυελού των οστών! Τα στοιχεία που μας δίνουν είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά και δείχνουν τη σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας και το πιο ένθερμο ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο.

Αυτή την φορά δώσαμε ραντεβού στο ανατρεπτικό  και εντυπωσιακό Vari run το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Τοπική Κοινότητα Βάρης, το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου, και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου.

Η διοργάνωση  τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης η «Πανάχραντος», του Αλιευτικού Ομίλου Βάρης «η Φάμπρικα» και των Επαγγελματιών παραλίας Βάρης.

Ωστόσο δεν  ήταν  μόνο οι αγώνες δρόμου που έδωσαν το στίγμα του  κοινωνικού χαρακτήρα στην εκδήλωση αλλά και η  συνεργασία των διοργανωτών  με το Όραμα ελπίδας του συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και τις ιστοσελίδες Cyclades24.gr  και Αληθινές Γυναίκες να οργανώνουμε εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο από απειλητικά για την ζωή τους νοσήματα όπως λευχαιμία, λεμφώματα, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, μεσογειακή αναιμία κ.α.. Για κάποιους από αυτούς η μεταμόσχευση μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι «θεραπεία σωτηρίας», η μοναδική τους δηλαδή ευκαιρία να θεραπευτούν.

Πριν 2 χρόνια το alithinesgynaikes.gr  και το Cyclades24.gr, προσκάλεσε το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, στην Ερμούπολη, για την πραγματοποίηση μιας 3μερης ενημέρωσης του κοινού.

Σήμερα, σε μια συνεχή προσπάθεια με τα συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια καταφέραμε να είμαστε πάνω από τα 1100 δείγματα, με ρίγος συγκίνησης και υπερηφάνειας, να έχει βρεθεί ο δεύτερος συμβατός δότης μυελού των οστών…

Τα συναισθήματα όλων των εμπλεκομένων με την δράση ενημέρωσης του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ,των δοτών και πολύ περισσότερο του τυχερού συνανθρώπου μας, που ήδη μπήκε στην διαδικασία ταυτοποίησης συμβατότητας, είναι απερίγραπτα…

Όσο ο χρόνος περνάει, η ενημέρωση «κυλάει» καλύτερα και αυξάνεται το ποσοστό αυτών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την δωρεά μυελού των οστών.

Παρατηρούμε επίσης ότι λόγω του γεγονότος ότι πριν λίγους μήνες βρέθηκε συμβατός εθελοντής δότης στην Σύρο, έχουν ενεργοποιηθεί αρκετοί συμπολίτες μας και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Για να βρεθεί κάποιος συμβατός δότης μπορεί να είναι μια περίπτωση στις 20.000 ή μία στο εκατομμύριο. Μάλιστα, οι συμβατοί δότες «απευθύνονται» σε παγκόσμια «δεξαμενή» καθώς είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί κάποιος δότης  με έναν ασθενή.

Για εμάς είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε βρει στο Αγρίνιο τον δεύτερο δότη.,  ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία εξετάσεων για να δωρίσει μόσχευμα.

Ετσι λοιπόν ενας ακόμη δότης που γράφτηκε από την συλλογική προσπάθεια μας, βρέθηκε συμβατός με κάποιον ασθενή και θα κληθεί να «χαρίσει ζωή» και να προσφέρει την πολυπόθητη πιθανότητα αποκατάστασης της Υγείας του αγνώστου σε αυτόν συνανθρώπου.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί τη τελευταία ελπίδα και τη τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, όταν όλα τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης καταχωρημένος στη Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών.

Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία κυριολεκτικά να σώσουν μια ζωή, γιατί για τον λήπτη είναι η τελευταία και μοναδική ευκαιρία να κερδίσει τη ζωή του, όταν όλα τα άλλα μέσα ιατρικής έχουν αποτύχει.

Το μεγαλείο της προσφοράς,της αγάπης,της αλληλεγγύης συναντάει την Ιατρική επιστήμη.

Ένας άγνωστος άνθρωπος θα δώσει ελπίδα ζωής σ έναν άγνωστο άνθρωπο .

Με προσευχή ,με θετική σκέψη ελπίζουμε η ευτυχή συγκυρία της ταυτοποίησης Δότη Μυελού των Οστών στη Σύρο ,να ολοκληρωθεί και να έχει επιτυχή έκβαση με την ευχή να βρεθούν κι άλλοι ενεργοί συμπολίτες μας να ενημερωθούν ,να εγγραφούν στην παγκόσμια τράπεζα και να ζήσουν τα ίδια συναισθήματα .

Ελπίζουμε, σύντομα να δοθεί και σε σας η ευκαιρία και νοιώσετε τη χαρά της δωρεάς, όπως ήδη έχουν νοιώσει όλοι οι δότες μας που πρόσφεραν μόσχευμα, ένα δώρο ζωής, σε  συνανθρώπους μας.

Συνεχίζουμε…

Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη Σύρο:

  • ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΑΛΤΟΥΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος) ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 31 & ΑΣΗΜΟΜΥΤΗ (ΔΟΥ ΣΥΡΟΥ) ΣΥΡΟΣ, ΤΗΛ. 22810-75572
  • ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΖΑΝΝΙΝΗ–ΤΡΙΤΖΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Μικροβιολόγος) ΝΕΩΡΙΟΥ 23, ΣΥΡΟΣ, ΤΗΛ 2281087162