Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κ. Μητρόπαπας – Διευκρινήσεις για την κόντρα με το ΝΟ Σύρου

Την δική του πλευρά των γεγονότων για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με το ΝΟ Σύρου παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο διοργανωτής του Trimore Syros Triathlon

0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κ. Μητρόπαπας – Διευκρινήσεις για την κόντρα με το ΝΟ Σύρου

Ένα ακόμη “επεισόδιο” στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ναυτικό Όμιλο Σύρου και την εταιρεία diaplous s.s.d.a που διοργανώνει το Trimore Syros Triathlon, “παίχτηκε” στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, πραγματοποιώντας ενημέρωσε στο σώμα, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για όσα ακούστηκαν (εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου) το τελευταίο διάστημα και “δεν ισχύουν” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η φήμη αυτής της διοργάνωσης έχει μεγαλώσει και αρέσει παντού, όχι όμως και εδώ στη Σύρο και αυτό είναι κάτι που μας στεναχωρεί” ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με την παράλληλη πραγματοποίηση του Mini Vikelas Cup (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ):

“Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Mini Vikelas Cup, ούτε επιχειρήσαμε να εμποδίσουμε την διεξαγωγή του. Απλά θεωρούμε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει σε μία άλλη ημερομηνία, ώστε να μην συμπίπτουν οι δύο διοργανώσεις, αλλά και να έρθει κόσμος στο νησί και σε μία άλλη περίοδο.

Το ίδιο ισχύει και για το Syros Aquathlon και τον αγώνα δρόμου στη διαδρομή του Μάρκου Βαμβακάρη, δεν έχουμε θέση κανένα βέτο. Ειδικά για το Aquathlon ήταν στο σχεδιασμό μας να το κάνουμε για να μεγαλώσουμε την διοργάνωσή μας, ωστόσο από τη στιγμή που θα το κάνει ο ΝΟΣ εμείς αποσυρόμαστε”.

Για την κόντρα με το ΝΟΣ και το σχετικό εξώδικο ανέφερε: “Είχαμε συμφωνήσει προφορικά με το ΝΟΣ, ότι αν από τις δύο πρώτες διοργανώσεις του τριάθλου βγει ικανοποιητικό κέρδος, να πάρουν ένα ποσό της τάξης των 2-3 χιλιάδων ευρώ που ζήτησαν.

Η πρώτη διοργάνωση είχε ζημιά 5.000 ευρώ και η δεύτερη κέρδος 3.000 ευρώ, οπότε καταλαβαίνετε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Παράλληλα, ο ΝΟΣ δεν έκανε σχεδόν τίποτα από αυτά που είχε δεσμευθεί ότι θα προσφέρει στη διοργάνωση.

Από την ιστορία με την ΚΟΕ δεν πλήττεται η εταιρεία μας, αλλά η ίδια η Σύρος. Η ΚΟΕ μας ζήτησε μία εγγυητική επιστολή λόγω των ελλιπών μέτρων ασφαλείας που ανέφερε στην σχετική επιστολή του ο ΝΟΣ. Ζήτησα επανειλημμένως από το ΝΟΣ να μου γνωστοποιήσουν την επιστολή αυτή και δεν έλαβα καμία απάντηση, οπότε αναγκάστηκα να στείλω εξώδικο για να προασπίσω τα συμφέροντα της διοργάνωσής μου”.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Μητρόπαπα σε ένα περιστατικό με τον Δήμαρχο Ύδρας, καθώς υποστήριξε ότι κάποιος (ανώνυμα) του έστειλε το εξώδικο και η αντίδραση του Δημάρχου Ύδρας ήταν η εξής “Καλά είναι ηλίθιοι εκεί στη Σύρο;;;”

Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την απορία τους γιατί πραγματοποιήθηκε αυτή η ενημέρωση-συζήτηση, τονίζοντας ότι κακώς δίνεται συνέχεια στο θέμα, το οποίο έχει διογκωθεί υπερβολικά.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέας Γιαλόγλου χαρακτήρισε ως “ένα ενοχλητικό πινγκ-πονγκ” την κόντρα ΝΟΣ-Μητρόπαπα και ανέφερε πως ο Δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία ώστε οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους.

Πάντως, ο κυριότερος λόγος της επίσκεψης του κ. Μητρόπαπα δεν ήταν αυτός. Το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα για συμφωνία να πραγματοποιηθεί το τρίαθλο για τα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που είχε ζητήσει και παλιότερα ο κ. Μητρόπαπας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here