«Δεν άνοιξε ρουθούνι» κατά την επίσκεψη Τσίπρα σε Σύρο και Τήνο

1

«Δεν άνοιξε ρουθούνι» κατά την επίσκεψη Τσίπρα σε Σύρο και Τήνο

Δίχως το παραμικρό παρατράγουδο εξελίχθηκε η σύντομη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Σύρο και την Τήνο. Όλα κύλησαν ομαλά όπως είχαν αρχικώς σχεδιαστεί και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.

Μεμονωμένες προθέσεις που είχαν εκφραστεί, συνοδευόμενες από αφίσες και φέιγ βολάν που έκαναν την εμφάνισή τους λίγες ώρες πριν την άφιξη του κ. Τσίπρα,  δεν υπήρξε καμία μορφή αντισυγκέντρωσης και οργανωμένης ή μη αντίδρασης . Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτήρισαν άψογη τη φιλοξενία εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους.

Πήρε άριστα το αστυνομικό σχέδιο

Για το γεγονός αυτό συνετέλεσε το άψογο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ενισχύσεων που έφτασαν στα νησιά από την Αττική.

Παρότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ενισχυμένα και αυστηρά, οι κινήσεις των αστυνομικών και της πρωθυπουργικής φρουράς ήταν προσεκτικές, φροντίζοντας να μην προκαλέσουν ούτε στο ελάχιστο το κοινό αίσθημα.

Ακόμη και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν επιστρατευθεί, μερίμνησαν ώστε η παρουσία τους να περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Επιβεβλημένη η παρουσία του πρωθυπουργού

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δεν ήρθε στα νησιά να μιλήσει για τις πολιτικές της κυβέρνησης, ούτως ώστε να προκαλέσει αντιδράσεις αρνητικές ή θετικές.  Ήρθε να εγκαινιάσει το μεγαλύτερο έργο στη σύγχρονη ιστορία των Κυκλάδων, ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε προ 20ετίας.

Η παρουσία του αρχηγού της ελληνικής κυβέρνησης (ανεξάρτητα αν αυτός λέγεται Τσίπρας ή Μητσοτάκης ή Σαμαράς ή Παπανδρέου κ.ο.κ.) στα εγκαίνια ενός τέτοιου έργου θεωρείται επιβεβλημένη, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η διασύνδεση συμβολίζει το πλαίσιο των νησιωτικών πολιτικών που θα πρέπει να διέπουν την Πολιτεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here