Συνέντευξη του Δημάρχου Άνδρου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος στο Κόκκινο 105,4»

0
Θεοδόσης Σουσούδης

Συνέντευξη του Δημάρχου Άνδρου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος στο Κόκκινο 105,4»

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος στο Κόκκινο 105,4» στον δημοσιογράφο Γιάννη Βλαχάκη και στην εκπομπή «Χθες-Σήμερα-Αύριο», λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του επιτελείου του στο νησί της Άνδρου και την παρουσία τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Ο κ. Σουσούδης χαρακτήρισε «ουσιαστική» την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές χρηματοδότησης κάποιων έργων για το νησί, καθώς όπως ανέφερε, η Περιφέρεια είναι χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με αυτήν.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Άνδρου επανέλαβε την πεποίθησή του για τη δυνατότητα επάνδρωσης ενός αυτόνομου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι διαδικασίες της απόσχισης από το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου θα προχωρήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σχετικά με το μείζον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, ο κ. Σουσούδης τόνισε: «Κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Από τον Ιανουάριο του 2016 ήταν έτοιμος ο φάκελος και ξαφνικά μάς ζήτησαν και άλλα έγγραφα. Αφού ολοκληρώσαμε εκ νέου τον φάκελο τον Ιούλιο του 2017, περιμένουμε τη συνεδρίαση του ΠΕ.Σ.Π.Α. για την τελική αδειοδότηση και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων». Επίσης, ανέφερε ότι έχει σταλεί έγγραφο από τον Δήμο που ζητά εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει, υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι παράγοντες στην αντιπολίτευση βάζουν τρικλοποδιές και πλέον, η δικαστική οδός είναι η μόνη λύση». Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στηρίζει και συντάσσεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρθηκε στα τεράστια άλματα που έχουν σημειωθεί στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια και μίλησε για έργα πνοής, που έχει ανάγκη το νησί μας, όπως το Κλειστό Γήπεδο στο Γαύριο ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθλούνται και τον χειμώνα, αλλά και την προοπτική κατασκευής αεροδρομίου, προκειμένου να έρθουν ξένοι επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here