Σχέδιο για την κατασκευή αεροδρομίου στην Ίο

Άμεσα αναμένεται η προμελέτη. Μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή του έργου 

Έγκριση της προμελέτης για την κατασκευή αεροδρομίου στο νησί της Ίου από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιμένει εντός Φεβρουαρίου ο Δήμος Ιητών για να προχωρήσει τις διαδικασίες υλοποίησης με σύμπραξη Δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

«Στα νησιά μας το αεροδρόμιο αποτελεί ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και η μεταφορά ενός ασθενούς αξίζει να αφιερωθούν χρόνος, κόπος και χρήματα. Παράλληλα όμως η δημιουργία ενός αεροδρομίου θα συμβάλει στην ήπια ανάπτυξη που επιθυμούμε για το νησί» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος της Ίου Μιχάλης Πετρόπουλος.

Το 2011, η Ίος – που είναι ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά των Κυκλάδων – υποδέχθηκε 80.000 επισκέπτες, ενώ το 2017 έφτασε τους 135.000. Η ανάπτυξη όμως αυτή, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, πρέπει να συμβαδίζει με τις υποδομές. Αυτό που σχεδιάζεται λοιπόν είναι ένας διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης 1.300 μέτρων, για την υποδοχή αεροσκαφών έως 90 θέσεων. 

Η προμελέτη, την οποία χρηματοδότησε ιδιώτης με επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησί, περιλαμβάνει τρεις προτάσεις για τη χωροθέτηση του αεροδρομίου. Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου είναι δυνατόν να έχουν ξεκινήσει οι σχετικές μελέτες.

 

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here