Στουρνάρας για την εξοχική κατοικία της Σύρου: «Kαμία ανακρίβεια στη δήλωση της περιουσίας μου»

Βουλή, δικογραφία, αδήλωτη πισίνα, Στουρνάρας, Σύρος

Στουρνάρας για την εξοχική κατοικία της Σύρου: «Kαμία ανακρίβεια στη δήλωση της περιουσίας μου»

Απ’ τη στιγμή που το θέμα εισήχθη προς εξέταση στο ελληνικό κοινοβούλιο αποκτά μεγαλύτερη σημασία 

Η υπόθεση κατάθεσης ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για την πισίνα και τη συνολική έκταση τετραγωνικών μέτρων της πολυτελούς εξοχικής κατοικίας του Γιάννη Στουρνάρα στα Τρία Λαγγόνια Σύρου, εστάλη με τη μορφή δικογραφίας προς εξέταση στη Βουλή και προβλήθηκε ως ενδιαφέρον ειδησεογραφικό θέμα από την πλειονότητα των ΜΜΕ της χώρας, όπως και από το cyclades24 που άμεσα ενημέρωσε το αναγνωστικό κοινό για την εξέλιξη των γεγονότων.

Όπως γράφτηκε και χθες, η υπόθεση αφορά την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά (2012-2014) και φέρεται ότι παράλειψε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του την πισίνα του εξοχικού του σπιτιού, αλλά και τα 105 από τα συνολικά 500 τετραγωνικά μέτρα της συνολικής έκτασης της κατοικίας.

Το αποδίδει στην στοχοποίηση του ονόματός του

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από ορισμένα ΜΜΕ πριν περάσει το κατώφλι του κοινοβουλίου και αμέσως προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού και νυν ισχυρού άνδρα της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας απέδωσε την προβολή της υπόθεσης στη γενικότερη «στοχοποίηση» του ονόματος του που επιχειρείται από πολιτικούς και μιντιακούς κύκλους και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις και παραλήψεις που μπορούν να επισύρουν ποινικά αδικήματα. «Ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει στις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης είτε των ετών 2012, 2013, είτε μεταγενέστερα. Οι αλλαγές στο εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας της οικογένειάς μου στη Σύρο οφείλονται στην υπαγωγή της στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους χώρους», δήλωσε πρόσφατα ο π. υπουργός μετά από σχετικά δημοσιεύματα.

«Η αλλαγή χρήσης δηλώθηκε πάραυτα και ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει. Αυτά είναι άλλωστε γεγονότα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια στις αρμόδιες Αρχές, τόσο από τις δηλώσεις περιουσιακής μου κατάστασης όσο και από τις φορολογικές μου δηλώσεις», υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας.

Παρότι ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος επιχείρησε να υποβιβάσει το θέμα ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει το παραμικρό «σκοτεινό» σημείο, η υπόθεση εισήχθη προς εξέταση στο ελληνικό κοινοβούλιο αποκτώντας μεγαλύτερη διάσταση και σημασία. Εν τούτοις, ο κ. Στουρνάρας δε φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταρρεύσει κάθε πιθανότητα ενοχοποίησής του για οποιαδήποτε μορφή ποινικού αδικήματος και θα δικαιωθούν οι απόψεις του περί απολύτου τήρησης της κείμενης νομοθεσίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ναξιώτικο «Δωράκι» στην Σύρο!