Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και κατοικίες στη Μύκονο

0

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και κατοικίες στη Μύκονο

Συνελήφθησαν -4- μέλη της σπείρας και αναζητούνται αλλά τρεις συνεργοί τους

Εξιχνιάστηκαν -43- κλοπές αντικειμένων και χρημάτων, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 198.475,00€

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αντίστασης και παράνομης διαμονής

ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟ1 SITE ΤΩΝ ΚΥΛΆΔΩΝ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, εγκληματική ομάδα – σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες στο νησί της Μυκόνου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Μύκονο μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 42, 35, 31 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παράνομης διαμονής στη χώρα μας. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι ο 35χρονος κατηγορούμενος διωκόταν λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, μέσα από την εξέταση σχετικών καταγγελιών, την ανάλυση, επεξεργασία και συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων – δεδομένων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους ομάδας. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα περιγραφικά χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών και οι μεταξύ τους σχέσεις.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει ομάδα με χαρακτηριστικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης και δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές από επιχειρήσεις και κατοικίες του νησιού, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν προσωρινά, στη συνέχεια τα μετέφεραν με ιδιόκτητο φορτηγό όχημα στην Αλβανία.

Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν -25- κλοπές από διάφορες επιχειρήσεις και -18- από κατοικίες που διαπράξαν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρήματών που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 198.475,00 ευρώ.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, και μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους.

Ο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here