Πολεοδομία Σύρου: φέρνει έσοδα μέσω Μυκόνου και τακτοποιεί σοβαρές εκκρεμότητες

Θετικό το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα από την υποχρεωτική εμπλοκή της υπηρεσίας σε υποθέσεις της Μυκόνου 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι πολεοδομικές υποθέσεις της Μυκόνου από την περίοδο που η αρμοδιότητα για την διεκπεραίωσή τους ανατέθηκε στην Πολεοδομία Σύρου. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στον οποίον «φόρτωσαν» με υπουργική απόφαση όλες τις εκκρεμότητες και τα πολεοδομικά θέματα της Μυκόνου, το σύστημα τακτοποίησης και ρύθμισης των υποθέσεων λειτουργεί απολύτως ικανοποιητικά.

Μέσα σε χρονικό διάστημα ολίγων μηνών έχουν ρυθμιστεί δεκάδες πολεοδομία ζητήματα της Μυκόνου, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο βάρος των αρμόδιων υπαλλήλων της Πολεοδομίας Σύρου έχει πέσει σε υποθέσεις της Μυκόνου, καθώς είναι πολύ περισσότερες συγκριτικά με αυτές της Σύρου, της Κέας και της Κύθνου, δηλαδή των τριών νησιών που εδώ και πολλά χρόνια υπάγονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Διπλάσιες οι υποθέσεις της Μυκόνου

Από το ξεκίνημα του νέου έτους μέχρι και σήμερα, οι νέες άδειες δόμησης και ανέγερσης κτιριακών μονάδων που έχουν εγκριθεί, είναι συντριπτικά περισσότερες για τη Μύκονο συγκριτικά με τα υπόλοιπα τρία νησιά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις αναθεωρήσεις οικοδομικών αδειών, όπως και για τις περιπτώσεις που αφορούν επισκευές κτιριακών μονάδων ή εργασιών μικρής κλίμακας. Συνολικά, οι πράξεις χωροταξικού και πολεοδομικού περιεχομένου που διεκπεραιώνονται για τη Μύκονο από την υπηρεσία, είναι οι διπλάσιες σε σχέση με τα άλλα νησιά.

Κερδισμένος και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

Η εμπλοκή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με τα πολεοδομικά της Μυκόνου – παρότι αρχικά προσπάθησε να αποφύγει την ανάληψή τους – μέχρι στιγμής, μόνο θετικό αποτέλεσμα έχει. Αφενός, προχωρούν, τακτοποιούνται και ρυθμίζονται υποθέσεις της Μυκόνου, οι οποίες «καρκινοβατούσαν» και βρίσκονταν σε αδιέξοδο. Αφετέρου, όσο περισσότερες υποθέσεις διεκπεραιώνει η υπηρεσία, τόσο περισσότερα έσοδα θα μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης που αποκομίζει σημαντικό οικονομικό όφελος.  

loading...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here