Τσικνοπέμπτη – Σύρος: Οι χοροί προκάλεσαν Παραδοσιακό «σεισμό» στην Πλατεία Μιαούλη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

0
Σύρος, χοροί, Πλατεία Μιαούλη, Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη – Σύρος: Οι χοροί προκάλεσαν Παραδοσιακό «σεισμό» στην Πλατεία Μιαούλη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η γιορτή της Τσικνοπέμπτης πλέον έχει ιδιαίτερο χρώμα στην Ερμούπολη, με σημείο αναφοράς την πλατεία Μιαούλη!

Στόχος είναι να φέρει σε επαφή τους νέους της πόλης με παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία στους δημότες να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από τη ζοφερή καθημερινότητα.

Όταν η Σύρος μυρίζει… τσίκνα, η πλατεία Μιαούλη μυρίζει… παράδοση από τους 8 Πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού που έδωσαν ιδιαίτερη νότα στην πλατεία Μιαούλη!

Η πλατεία γέμισε από κόσμο που διασκέδασε παραδοσιακά για τρίτη χρονιά, μακριά από τις κακές παρενθέσεις των προηγούμενων ετών που έκαναν την πλατεία Μιαούλη απλησίαστη και σημείο μάχης!

Την αρχή έκανε η Παραδοσιακή »Ζυγιά» της Αμοργού με τους Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά ενώ την σκυτάλη πήρε ο Μυκονιάτης Γιάννης Ασυμωμίτης στη τσαμπούνα και ο δικός μας Μπάμπης Γαβριήλ στου τουμπάκι.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Σύρου, έδωσαν χρώμα εορταστικό με μικρούς και μεγάλους να σέρνουν το χορό.

Μουσικές, χοροί και παραδοσιακά δρώμενα από ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν ζωντάνια στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής», που και φέτος δείχνει ακόμα πιο ζωντανό και καλύτερο από ποτέ…

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.


Τους χορούς προλόγισε ο χοροδιδάσκαλος κ. Νίκος Σολάρης, οποίος είναι εμπνευστής και κρίκος αυτής της ιδέας, ενώνοντας τους συλλόγους της Σύρου σε αυτό το σύντομο Αποκριάτικο αντάμωμα!

Με αγάπη, μεράκι και ζωντάνια, τα μέλη των Συλλόγων ξεσήκωσαν το κοινό, ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα της ημέρας στο κέντρο της Ερμούπολης, το οποίο από νωρίς το απόγευμα πλημμύρισε με κόσμο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου “Άρωμα Παράδοσης”, ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος “Η σοφία της παράδοσης”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, ​ο Πολιτιστικός ​Σύλλογος Κρητών ​Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στερεοελλαδιτών ​Σύρου “Η​ Ρούμελη”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων ‘’Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ‘’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου και ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ»

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα απο τους συλλόγους με το γλέντι να κρατά μέχρι αργά το βράδυ!

Οι σύλλογοι μέσω του Cyclades24.gr ευχαριστούν θερμά για την συνεργασία, το Δήμο Σύρου-Ερμουπολης, το τμήμα πολιτισμού και την Αντιδήμαρχο πολιτισμού Θωμαή και τις επιχειρήσεις για την προσφορά του κεράσματος, Υπεραγορά Κρεάτων Ν. Ρουσσουνέλος, Τυροκομείο »ΖΟΖΕΦΙΝΟΣ», Παραδοσιακά προϊόντα »Πρέκας», το CLEAN DROP του κ. Καλοφωλιά και το Τυροκομείο ΤυροΣύρα.