Γι αυτό κάνει απεργία πείνας ο εφοπλιστής Στεφάνου. Τι απαντά ο υπουργός Ναυτιλίας

0

Γι αυτό κάνει απεργία πείνας ο εφοπλιστής Στεφάνου. Τι απαντά ο υπουργός Ναυτιλίας

Η κωλυσιεργία που επιδεικνύει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στις προτάσεις της Golden Star Ferries για δρομολόγηση πλοίων της σε γραμμές του εσωτερικού, είναι η αιτία, που όπως γράφτηκε και σε χθεσινό ρεπορτάζ, οδήγησε τον ιδιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρίας, Γιώργο Στεφάνου, σε απεργία πείνας εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Golden Star Ferries έχει καταθέσει πρόταση για δρομολόγησης πλοίων στις γραμμές Ραφήνας – Ηρακλείου Κρήτης και Ραφήνας – Κυκλάδων χωρίς να έχει πάρει την πολυπόθητη έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», συνεργάτες του υπουργού κ. Κουρουμπλή ανέφεραν ότι ο ίδιος θα είχε υπογράψει τα δρομολόγια, ωστόσο ζήτησε ένα περιθώριο λίγων ημερών γιατί προέκυψαν κάποια θέματα που πρέπει να εξετασθούν. Το πρώτο αφορά επιστολή που έφτασε στο γραφείο του από την εταιρεία Hellenic Seaways η οποία υποστηρίζει ότι έτσι όπως εγκρίνονται τα δρομολόγια, για ένα διάστημα, στο λιμάνι της Σαντορίνης θα μπαίνουν ταυτόχρονα το πλοίο της HSW και της Golden Star Ferries.

Επίσης, ο υπουργός επικαλείται επιστολή του δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, που σημειώνει ότι έχει υποστεί καθίζηση ο ένας λιμενοβραχίονας στο λιμάνι του νησιού και υπάρχει πρόβλημα με την προσέγγιση των πλοίων. Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή να επισκεφθεί τη Σαντορίνη ειδικός λιμενολόγος να εκτιμήσει την κατάσταση και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here