Μύκονος: η βροχή δεν πτόησε κανέναν. Περιφορά 9χλμ για την εικόνα της Παναγιάς Τουρλιανής

Μύκονος: η βροχή δεν πτόησε κανέναν. Περιφορά 9χλμ για την εικόνα της Παναγιάς Τουρλιανής

Εκατοντάδες Μυκονιάτες συνόδεψαν το πρωί του Σαββάτου την ιστορική εικόνα της Παναγιάς Τουρλιανής, από το ομώνυμο μοναστήρι της Άνω Μεράς στη Χώρα Μυκόνου. Πρόκειται για ένα πανάρχαιο έθιμο το οποίο κρατά εδώ και 500 περίπου χρόνια στο κυκλαδίτικο νησί.

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο μετά την Καθαρά Δευτέρα, οι Μυκονιάτες λαμβάνουν μέρος στη μεγαλύτερη σε απόσταση θρησκευτική περιφορά, συμμετέχοντας στη μεταφορά της εικόνας από το μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής έως τον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα, διανύοντας πεζοί περίπου 9 χλμ.

Στη φετινή γιορτή συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κω/νος Κουκάς, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου. Η βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της περιφοράς δεν πτόησε κανέναν συμμετέχοντα και ειδικότερα όλους αυτούς που μετέφεραν στην πλάτη τους την θαυματουργή εικόνα, η οποία θα παραμείνει στη Χώρα έως το Σάββατο του Λαζάρου και θα επιστρέψει συνοδεία πιστών, στο μοναστήρι της Άνω Μεράς.  

Για όσους ενδιαφέρονται αυτό είναι το βιολογικό προϊόν που βοηθάει του άντρες και τις γυναίκες να έχουν μεγάλες επιδόσεις στον έρωτα – Μπορείτε να το βρείτε εδώ και δεν έχει κόστος μεταφορικών και αντικαταβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Βροχή» οι συλλήψεις για παράνομες οικοδομικές εργασίες