Στη Βουλή δικογραφία για την αδήλωτη πισίνα του Στουρνάρα στη Σύρο

Βουλή, δικογραφία, αδήλωτη πισίνα, Στουρνάρας, Σύρος
Στη Βουλή δικογραφία για την αδήλωτη πισίνα του Στουρνάρα στη Σύρο

Δικογραφία που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, διαβιβάστηκε στη Βουλή την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Την ανακοίνωση στην Ολομέλεια έκανε ο προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών βαρύνεται με την κατ’ εξακολούθηση ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για την περίοδο 2012 – 2013. Συγκεκριμένα, η παραπάνω παράβαση αφορά την αδήλωτη πισίνα στη βίλα που διατηρεί στην Σύρο αλλά και τα 105 τετραγωνικά που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του από τα συνολικά 520 του ίδιου πολυτελούς οικήματος το οποίο βρίσκεται στη θέση Τρία Λαγγόνια της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ρότα για τις Κυκλάδες, χαράσσουν οι Μινωικές Γραμμές - Έρχονται KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE

Την αποκάλυψη είχε κάνει το Documento με σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία έδωσαν το έναυσμα για τη δικαστική έρευνα. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είχε δηλώσει καν την πισίνα της εξοχικής του κατοικίας, ενώ παρά του ότι είναι ο υπουργός που επέβαλε ΕΝΦΙΑ, παρέλειψε να δηλώσει το πραγματικό σύνολο των τετραγωνικών της βίλας του.